Felrobbant egy világháborús lövedék Romániában, egy munkás meghalt

Bukarest – Felrobbant egy – feltehetően a világháborúk valamelyikéből származó – lövedék Romániában hétfőn, súlyosan megsebesítve három embert, akik közül az egyik még a mentők érkezése előtt belehalt sérüléseibe.

A robbanás a Bákó megyei Aszódhoz (Asau) tartozó Csobános (Ciobanus) egy erdőkitermelésén történt, amikor a munkások egyike kalapáccsal megütötte a lövedéket két ebédelő társa közvetlen közelében – közölte Facebook-oldalán a Bákó megyei katasztrófavédelem (ISU).

A robbanás egyiküknek leszakította a kezét, egy másik munkás lába roncsolódott szét, egy harmadik pedig hastájékon szenvedett sérüléseket – részletezte az ISU. Nem sokkal később az egyik munkás meghalt, a másik kettőt pedig az aszói sportpályára szállították, ahol le tudtak szállni a rohammentőszolgálat értük küldött mentőhelikopterei.

A helyszínen a katasztrófavédelem tűzszerészei vizsgálják a robbanás okát, és tisztázni próbálják: szándékosan ütötték-e meg a lövedéket, és a munkások tisztában voltak-e azzal, hogy robbanószerkezetet találtak – közölte az ISU szóvivője.

– MTI –
hirdetés