Felső-szabolcsi diákok az egyetemi táborban

Mintavétel a Botanikus kertben a vízkémiai vizsgálathoz
Mintavétel a Botanikus kertben a vízkémiai vizsgálathoz - © Fotó: Katona Dávid
Kisvárda, Záhony – A kisvárdai Bessenyei György Gimnázium és a záhonyi Dr. Béres József Kollégium képviseletében felső-szabolcsi középiskolások is részt vesznek a Debreceni Egyetem hétfőn nyitott nyári táborában.

Az egyetem Természettudományi és Technológiai Karának egyhetes táborában a tehetséges diákok betekintést nyerhetnek a Kar oktatóinak, kutatóinak és hallgatóinak életébe. A laboratóriumokban a középiskolások a legmodernebb eszközökkel, valamint a felkészült és elkötelezett munkatársak irányításával egy-egy kutatási projekt feladatot dolgoznak ki. A tábor utolsó napján konferenciát szerveznek, ahol a résztvevők kutatómunkájuk eredményeit egy rövid prezentációban mutatják be.

A szervezők a kutatómunkát színes programokkal egészítik ki, az ismeretterjesztő előadások és laborlátogatások mellett bemutatják az egyetemi diákélet szépségeit is. Hétfő délután egy dél-nyírségi autóbuszos kirándulás keretében a résztvevők megismerkedhettek a Kék-Kálló völgyével, Létavértes nevezetességeivel, a Monostorpályiban található tubusmagtárakkal, a Vekeri-tó és Fancsika környéki erdőspusztákkal.

– Katona Dávid –
hirdetés