Felső vezeték szakadt le Nyírkarászon – Megyei katasztrófavédelmi hírek

Illusztráció
Illusztráció
Szabolcs-Szatmár-Bereg – Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2018. március 16-án történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Négy hektáron a száraz aljnövényzet gyulladt ki csütörtök délelőtt Napkor határában. A nyíregyházi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók puttonyfecskendők és kéziszerszámok segítségével akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Nyírmihálydiban, a Rózsa ferenc utcában a vasút mellett adott feladatot a száraz aljnövényzet oltása, míg Győrtelek határában a 49-es főút mentén kapott lángra az út menti növényzet, amelyet a mátészalkai hivatásos tűzoltók oltottak el. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Leszakadt egy családi ház felett lévő felső vezeték csütörtökön este Nyírkarászon, a Levelesi úton. A baktalórántházi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt az áramszolgáltató munkatársainak a kiérkezéséig. A vezeték feszültségmentesítését követően az izzást, parázslást a tűzoltók kéziszerszámok segítségével megszüntették. Személyi sérülés nem történt. A helyreállításig ötven fogyasztási hely maradt átmenetileg áram nélkül.

– Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –
hirdetés