Félszáz ÉVISZ-es diák szolgál a gátakon

Nyíregyháza – A Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság nyíregyházi székházában csütörtökön indították gyakorlati útjára azt az ötven ÉVISZ-es diákot, akik nyáron a működési területükön ismerkednek a vízügyes szakma gyakorlati részével.

Barna Zoltántól, a szakközépiskola igazgatójától megtudtuk, hogy az idén a kilencedikes diákok 70, a tizedikesek 104, a tizenegyedikesek pedig 140 órás gyakorlaton vesznek részt.

Az ötvenfős részvétel rekordnak számít, amit Bodnár Gáspár, a Fetivízig igazgatója is hangsúlyozott köszöntőjében, s hozzátette: – Én magam is ÉVISZ-es diákként vettem részt szakmai gyakorlaton, ami jelentősen befolyásolta későbbi döntésemet, hogy a vízügyes szakmát választom hivatásnak. Örömmel tölt el, hogy ötven potenciális vízügyi szakembert indíthatok most útjára, s remélem, később is visszatérnek majd szakmai gyakorlatra hozzánk mint főiskolások, egyetemi hallgatók. Mert igen nagy szüksége van a vízügynek képzett, elhivatott fiatal szakemberekre. Ezt hangsúlyozta köszöntőjében Gurbánné Papp Mária, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum főigazgatója is, s hozzátette, hogy együttműködési megállapodás alapján a gyakorlaton részt vevő diákok anyagi támogatásban is részesülnek.

KM-GYL

Címkék: , ,hirdetés