szon-sportoldal

2017.02.17. 15:00

Szép kilátások a női színtéren

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Vitka és a Kölcsey hazai pályán, a Kisvárda, Fehérgyarmat, Mátészalka trió idegenben kezd.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Vitka és a Kölcsey hazai pályán, a Kisvárda, Fehérgyarmat, Mátészalka trió idegenben kezd.

A naptárt megelőzve „kitavaszodik” a hét végén a kézilabda NB II Észak-keleti csoportban. A leggyorsabban a Kisvárda férfi együttese „ébred”, amely szombaton Füzesabonyban indítja a szezont. Mégpedig új edzővel a kispadon: Oláh Barnabás ezúttal debütál, meglehetősen nehéznek ígérkező összecsapáson. Az abonyiak ugyanis a tabella második helyén tanyáznak, igaz, csak három ponttal előzik meg az ötödik látogatót. Másnap, Berettyóújfaluban lép színre a Fehérgyarmat, amely változatlanul Falcsik Miklós vezényletével próbál feljebb kapaszkodni a tabellán. Ami, persze közel sem ígérkezik egyszerű mutatványnak, tekintve, hogy a hajdúságiak szénája jobban áll, a nyolcadik pozícióban tanyázó szatmáriak viszont szeretnék nagy dobással folytatni szereplésüket.

Női fronton jóval szebbek a kilátások. A szombaton (kezdés: 15 óra), hazai közegben, jelesül a vásárosnaményi sportcsarnokban nyító Vitka például alighanem csak bemelegít a sereghajtó Alsózsolca elleni mérkőzésen. A szintén frissen kinevezett tréner, korábbi válogatott, Csapó Erika a hatodik pozícióból próbálja feljebb rakétáztatni a beregieket, akiknek valószínűleg nem ez lesz a legnehezebb meccsük az idényben. Vasárnap (14.30), ugyancsak otthon mutatkozik be a Kölcsey DSE-Nyíregyháza: a Hadobás-gárda a Tiszavasvári úti létesítményben fogadja a Mezőkeresztest. A házigazda negyedik a táblázaton, míg a bajnokságba anno sikerszériával berobbanó vendégeket momentán hatodikként jegyzik, így szoros parti néz ki. De a diákcsapat többször bizonyította, nem kell félteni.

A listavezető Mátészalkai MTK idegenben, nevezetesen a DVSC II fiataljaival szemben veretes sorozatának prolongálásra készül. A papírforma Vakarcs Krisztina csapatának győzelmét sejteti, annál is inkább, mivel ősszel szakadéknyi különbség volt a felek között. Mindazonáltal nem árt az óvatosság, a téli szünet utáni első meccseken olykor történhetnek meglepetések. De ne így legyen!

KM-KT

Névsorolvasás

A megyei NB II-es kézilabdacsapatoknál történt téli változások

Férfi

Fehérgyarmat

Távozott: –

Érekezett: –

Kisvárda

Távozott: Mándi Kritszitán (DEAC)

Érkezett: –

Nők

Kölcsey DSE-Nyíregyháza

Távozott: –

Érkezett: –

Mátészalkai MTK

Távozott: –

Érkezett: Dicső-Kiss Judit (újrakezdte)

Vitka

Távozott: Lapsova Lucia (Szlovákia), Tóth Nóra (munkahelyi elfoglaltság miatt), Tar Nikolett (Ibrány)

Érkezett: Viktoria Csibulenko (Nyíradony), Iváncsó Rebeka (újrakezdte)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!