Felújítások Nyíregyháza belvárosában

Nyíregyháza – Látványosan halad a Benczúr tér felújítása. Épül a térburkolat, ezen a héten alapozzák a műgyanta alapú vízáteresztő burkolatot, készül a játszótér szegélyezése, elhelyezik a szökőkút alap elemeit, tart a gépészeti szerelés, és talajlazítással, humuszolással folytatják a kertépítési munkálatokat.

A tér körüli gépjárműforgalom továbbra is sebességkorlátozás mellett biztosított. A Kölcsey Gimnázium felőli oldalon útszűkületre kell számítani az arra közlekedőknek. A Bessenyei téren is jó ütemben haladnak a munkálatok. Ezen a héten befejezik a régi burkolatok bontását, amit zúzottkő terítés és szegélyépítés követ. Folyamatban van a térvilágítás kiépítése és gyártják a szökőkút elemeit. A nagy tömegű burkolóanyag rakodása miatt időszakosan 15-20 perces forgalomlezárás előfordulhat, erre a célra a Bessenyei tér körül egy széles sávot is lezártak a forgalom elől. A Mező utcában az ivóvízvezeték-cserét követő útburkolat-helyreállítás van folyamatban. A Vasgyár utca felől a Rákóczi út felé továbbra is félpályás pontszerű lezárások fordulnak elő.

A László utca-Inczédy sor között lévő járdaszakasz felújításánál a meglévő pályát és a szegélyt bontják, de párhuzamosan már építik az új szegélyt és pályaszerkezetet.
hirdetés