Felújítják a felüljárót, megváltozott a forgalmi rend

Akt.:
Felújítják a felüljárót, megváltozott a forgalmi rend
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – Átmenetileg lecsökkentették a forgalmi sávok méretét, és a munka ütemében le is zárnak egyet, így megváltozott a forgalmi rend a 36-os főút Tiszavasvári úti felüljáróján, tanácsos figyelmesen vezetni.

„A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a jogszabályi előírásoknak megfelelően, tízévenkénti ciklusnak megfelelően 2017-ben is elvégeztette a 36-os számú főúton található, Nyíregyháza–Záhony vasútvonal fölötti híd fő- és célvizsgálatát. A szakértők részletes dokumentációt állítottak össze a híd állapotával kapcsolatosan, ennek alapján a teljes körű felújítás elkezdéséig forgalomkorlátozás bevezetése szükséges” – olvasható a cég lapunkhoz eljuttatott közleményében a napokban kezdődött munkával kapcsolatban.

Biztonságos átvezetés

„A szakemberek a korlátozás tervezésekor figyelembe vették a helyi adottságokat, a közlekedők érdekeit és a forgalomnagyságot, s azt, hogy a híd teherbírása és az út áteresztőképessége lehetőleg ne változzon. Ennek megfelelően a forgalmi sá­vok szélességeinek szűkítését végzik el a forgalom további ­biztonságos átvezetése érdekében. A hídszerkezet felújításáig a belső forgalmi sávok szélessége 3,5 méterről 2,75 méterre, míg a külső forgalmi sávok szélessége 3,5 méterről 3 méterre változik” – tájékoztatta lapunkat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya.

KM
hirdetés