Hajdú-Bihar

2013.03.13. 13:53

Trafikok – Debrecenben is „túlpályázták”

Debrecen, Budapest − Többen pályáztak a megyében, egyelőre nem tudni, hogy marad-e település trafik nélkül. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt-től kapott információk alapján Hajdú-Bihar megyéből 753 darab pályázat érkezett be a cég postacímére.

Debrecen, Budapest − Többen pályáztak a megyében, egyelőre nem tudni, hogy marad-e település trafik nélkül. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt-től kapott információk alapján Hajdú-Bihar megyéből 753 darab pályázat érkezett be a cég postacímére. A  koncessziós pályázati kiírásban leírtaknak megfelelően – azaz 2000 főként egy egység nyitható −, 295 koncessziós jog nyerhető el Hajdú-Bihar megyében. Debrecenből 334 darab pályázat érkezett, de csupán 104 a településen elnyerhető koncessziós jogosultságok száma.

A megyeszékhelyen is érezhető az országos tendencia, miszerint túlpályázták a rendelkezésre álló koncessziós jogokat. Arról, hogy a megyében lesznek-e ellátatlan települések még nincs információ, mert a feldolgozásra és elbírálásra a törvényi szabályozásnak megfelelően, 30+30 nap áll rendelkezésre. A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. csak azután tud pontos információkkal szolgálni.

HBN-KER

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!