Felújítják az M3-as autópályát, forgalomelterelés is lesz

Akt.:
Felújítják az M3-as autópályát, forgalomelterelés is lesz
© Illusztráció: HBN-archív
Polgár – Csaknem 6 kilométeren újítják meg az M3-as autópálya Nyíregyháza felé vezető oldalát a 168-as és a 174-es kilométerszelvények között, Polgár térségében. Az útalapot is érintő rekonstrukció várhatóan 90 napig tart, és sávelhúzásos terelés mellett valósul meg. A korlátozások pénteken léptek életbe.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, hazai költségvetési forrásból finanszírozott korszerűsítés július 9-én, hétfőn kezdődik. Az első ütemben az építési területet érintően teljes pályazár lesz érvényben a 168-as és 172-es kilométerszelvények között, így a forgalmat átterelik a szemközti, Budapest felé vezető oldalra. Emiatt a Nyíregyháza felé tartók egy sávon, míg a főváros felé közlekedők két sávon haladhatnak, de 60 km/órás sebességkorlátozás mellett. A második ütemben, szeptembertől váltakozva lesznek sávlezárások és sebességkorlátozások az építési területek mellett. A rekonstrukció során a szükséges helyeken kicserélik a kötő- és kopóréteget, és felújítják a Király-ér hídját is.

Az úton dolgozók és a többi járművezető biztonsága érdekében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kéri a közlekedőket, hogy mindenképpen tartsák be a munkaterületen érvényes ideiglenes sebességhatárokat. Mivel a felújítás idején hosszabb menetidővel kell számolniuk a közlekedőknek, ajánlott indulás előtt tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről a cég Útinform-szolgálatán a +36-1-336-2400-as telefonszámon, a www.utinform.hu weboldalon, és érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használni, hogy az optimális útvonalat megtervezhessék.

HBN
hirdetés