Felújították a kerítést

Akt.:
Felújították a kerítést
© Fotó: Pusztai Sándor
Nyíregyháza – A régi kapubejárat díszes elemeit meghagyva újították fel az Északi temető Pazonyi úti bejárata felőli kerítést.

Nyíregyháza. Ahogyan ígérték, novemberre elkészült a nyíregyházi Északi temető új, Pazonyi úti kerítésszakasza, amelyet kedden dr. Kovács Ferenc polgármester, Halkóné dr. Rudolf Éva, a városrész önkormányzati képviselője és Róka Zsolt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Temetkezési Kft. ügyvezetője ünnepélyesen adtak át a helyszínen.

– A régi, „piros” kerítés több helyen megrongálódott, átlyukadt és veszélyessé vált, szükséges volt az újjáépítése, amely az idén júniusban kezdődött, s nem egészen 120 nap alatt készült el – tájékoztatott a megyeszékhely első embere. – A 275 méteres szakasz felújítása pályázati forrás nélkül, teljes egészében önkormányzati forrásból, bruttó 48,4 millió forintból valósult meg – emelte ki dr. Kovács Ferenc.

A közvetlenül a kerítés mellett futó, forgalmas kerékpárút is indokolta az új kerítés megépítését, így elbontották a közel 100 éves kort megélt, a városlakók által jól ismert „piros” kerítést, és szürke betonelemeket telepítettek a helyükre, melyek jól illeszkednek a környezethez és a sírkert hangulatához.

A cikk teljes terjedelemben a Kelet-Magyarország november 29-i számában és a kelet.hu-n olvasható.
hirdetés