Felújítva több kényelmet nyújtanak

Akt.:
Egészen szemet gyönyörködtetők lettek
Egészen szemet gyönyörködtetők lettek - © Fotó: Mátészalkaleaks
Mátészalka, Nyíregyháza – A komfort nő, de a sebesség egyelőre sajnos a régi marad.

Jó hír a vasúti közlekedést előnyben részesítő utazóközönség számára, hogy felújított vasúti kocsikat kapott a Mátészalka és Budapest között átszállás nélkül közlekedő Kraszna Intercity, adta közre nemrég a Mátészalkaleaks csoport a saját honlapján, a weblap üzemeltetői ugyanis régen várták már a változást.

A mai igényeknek megfelelően

Később a vasúttársaság is megerősítette a hírt, s a közleményükből az is kiolvasható volt, hogy nem csupán az üléshuzatokat cserélték le, de LCD monitorokat is elhelyeztek az utastérben, ráadásul olyan konnektorokat szereltek fel, amelyek alkalmasak mobiltelefonok és laptopok töltésére.

Már húsz kocsi megújult

A MÁV hivatalos leveléből az is kiderül, hogy az említett vonalon közlekedő Intercity gyorsvonatok tulajdonképpen nyíregyházi kocsikból állnak. Ezekből mintegy negyven olyan áll rendelkezésre, amelyet első- illetve másod­osztályú jelzéssel, vagyis komfortfokozattal láttak el.

A másodosztályú kocsikból eddig 20 darabot sikerült teljesen felújítani és még kényelmesebbé tenni, s mindemellett a társaság a szolgáltatás emelése érdekében egyéb különféle javítási beavatkozásokat is elvégzett. Ebben az évben további 7 kocsi felújítását ígérik, s a maradék várhatóan 2019 végére ölthet új belső arculatot.

A társaság arra is ígéretet tett, hogy a felújított, magasabb komfortot nyújtó járművek mostantól rendszeresen közlekednek.

KM
hirdetés