Felváltva vesz kézbe ecsetet, horgászbotot

Koncz Sándor a holtág melletti táj festése közben
Koncz Sándor a holtág melletti táj festése közben
Tiszalök – Megszokott látványt nyújtanak a tiszalöki Bikaúsztatónak nevezett holtág partján a horgászok, azonban nem mindennapi pillanat az, amikor valaki a tó közelében festeget. Márpedig a közelmúltban az ecsetjével igyekezett megörökíteni a város határában lévő tájat Koncz Sándor.


– Sok a munkám, s eddig bent, a műhelyemben dolgoztam, de most úgy éreztem, kell egy kis kikapcsolódás, s kijöttem a természetbe. Nekem a kikapcsolódást is a festészet jelenti, de ez jóval más, mint amikor egy zárt térben vagyok – mondta el érdeklődésünkre a festőművész, aki azt is elárulta, hogy a tájképek mellett vadászati témájú képeket is készít. – Azokon a képeken bemutatom az állatok életét, egymás elleni küzdelmét, valamint igyekszem visszaadni a hajnali és az esti vadászatok hangulatát.

fest

A beszélgetés során aztán kiderült, hogy nemcsak a festészet jelenti Koncz Sándor számára a kikapcsolódást, hanem szokott horgászni és saját célra gyógynövényeket is gyűjt. Gyakorlatilag minden gyógynövényt ismer, még a pecsétviaszgomba lelőhelyét is tudja a környéken.
– Amikor horgászom, pergetni szeretek, s annak is a műlegyes válfaját kedvelem. Élethű tiszavirág-csalit tudok készíteni, amit igen kedvelnek a halak. Az erőműnél már természetes volt a fogás, ezért új kihívásra vágytam: most már a holtágban is megfogom a balint.

KM-MML
hirdetés