Hajdú-Bihar

2013.04.02. 11:39

Helybe mentek a fügéért a Loki szurkolói vasárnap

Debrecen – A piros-fehérek rátámadtak az újpestiek buszára, majd inkább felvették a nyúlcipőt.

Debrecen – A piros-fehérek rátámadtak az újpestiek buszára, majd inkább felvették a nyúlcipőt.Zömmel újpesti rendészeket állítottak elő a debreceni rendőrkapitányságra a vasárnapi Loki-Újpest bajnoki labdarúgó mérkőzést követően, ám a balhét a helyi szurkolók kezdték – tudtuk meg szurkolói és egyéb forrásokból.

A Napló információi szerint az 1-0-ás vereség miatt csalódott lokisták egy csoportja kiszúrta, hogy a vendégek egy busza a Kassai út és a Zákány utcai kereszteződésében várja a zöld lámpát. Megdobálták a járművet, majd verni kezdték annak oldalát, ám kellemetlen meglepetés érte őket: a buszon a lilák „kétajtós szekrény” rendészei utaztak a várt „szimpla” drukkerek helyett. Az újpesti biztonsági emberek azonnal leugráltak a járműről, mire a támadók menekülőkké váltak, azaz a piros-fehérek mentették az irhájukat. Többüknek nem sikerült, őket a rendészek a Főnixnél elverték.

A csarnoknál tartózkodó rendőrök erősítést hívhattak, mert rövid időn belül megszaporodtak és elkezdték szétválasztani a „masszát”. Ennek során – tudtuk meg – valaki belerúgott egy rendőrkutyába, s amikor annak gazdája a tettes után szaladt, jókora ütést kapott az arcára. Ezért lehetséges, hogy a nyomozó ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást az ügyben.

Bonyolult lesz tisztázni

A rendőrségtől kedden kapott tájékoztatás szerint a gyanúsítottak a kihallgatásukat követően szabadon távozhattak. Az ügyben folyik a videofelvételek és egyéb adatok beszerzése, elemzése. Ez azért is szükségszerű, mert egy-egy ilyen verekedést követően nehéz pontosan meghatározni, kit milyen fokú felelősség terhel csoportos garázdaság miatt. Az bizonyos, hogy a debreceni rendőrkapitányságon rongálás miatt szintén eljárás indult a buszt ért rongálással összefüggésben.

– Az újpestiek viperával jöttek, ezért volt jobb menekülni – reagált cikkünkre a Loki-tábor egy tagja, hozzátéve: úgy tudja, egyetlen helyi szurkolót állítottak elő, egy német állampolgárságú fiatalembert, ő volt ugyanis az, aki megrúgta a rendőrkutyát. Mint hírlik, a férfi őrizetben van.

Forrásunk elmondta: egy debrecenit a rendészek úgy fejbe vágtak viperával, hogy kórházba kellett szállítani a helyszínről.

HBN–RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!