Felzárkóztatnák a kárpátaljai területeket

Nyíregyháza – A Váci Mihály Kulturális Központ adott otthont annak a szakmai konferenciának, melyen kárpátaljai önkormányzatok vezetői, munkatársai informálódhattak (többek közt) arról, hogy Magyarországnak, azon belül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyének milyen előnyökkel jár az Európai Uniós tagság.

Seszták Oszkár, a megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte: az uniós forrásoknak köszönhetően erősíthetőek a már meglévő gazdasági, oktatási és kulturális kapcsolatok, de újabbak kialakítására is nyílik majd lehetőség az eu-s támogatások jóvoltából.

– Ezzel párhuzamosan a kormányzati szándék is az, hogy magyar költségvetési pénzeket fordítson a kárpátaljai területek felzárkóztatására – közölte Seszták Oszkár.

– Remélem, a konferencián mindenki hall majd megfontolásra, továbbgondolásra érdemes ötleteket, és találkozik már bevált, jó gyakorlattal – kezdte beszédét dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere, majd felsorolta azokat az együttműködéseket, melyeket a különböző kárpátaljai partnerekkel jelenleg is folytat az önkormányzat, kiemelve ezek közül a Nyírségvíz Zrt. beregszászi szerepvállalását. KM
hirdetés