Mennyei megyei I.

2020.05.22. 09:20

A kiegyensúlyozottságra törekedtek

Az ibrányi csapat tavasszal elkerülte volna az őszi hibákat.

Csáki Józsefék (j) a nagyhalászi derbiig a harmadik helyen álltak

Forrás: KM-archív

Az Ibrány a Tiszántúli Takarék megyei I. osztály 2018–2019-es szezonjában épphogy lecsúszott a bajnoki címről, majd a következő idényt is jól kezdte. Októberhez érve aztán elkezdett romlani a csapat teljesítménye. A nagyhalászi vesztes derbi (3–1) után kezdődött a hullámvasutazás: egyszer remekül játszott a gárda, máskor kevésbé jól, ennek eredményeként az utolsó hét őszi fordulóban összesen hét pontot szerzett az együttes.

Mindehhez hozzátartozik, hogy rengeteg súlyos sérülés sújtotta Kiss Tamás csapatát, amely az első félév végére ezért is fogyott el létszámban és erőben. Az ibrányiak játékos-edzője télen azt mondta a szezonértékelőjében, hogy tavaszra felépülhetnek a maródiak és kiegyenesedhet a gárda. Erre már nem nagyon volt lehetősége az együttesnek.

Heti egyszer edzenek

– A tavasznak úgy vágtunk neki, hogy ne legyen olyan ingadozó a teljesítményünk, mint ami jellemző volt ránk ősszel. Akkor idegenben jól teljesítettünk, hazai pályán szenvedtünk – fogalmazott Kiss Tamás játékos-edző. – Jól is indult a tavasz, még a kisvárdai vereség ellenére is, egy-nullára kaptunk ki egy olyan Kisvárdától, amiben nyolc visszajátszó is szerepelt, ráadásul volt egy mérkőzést befolyásoló tényező is szerintem, ami ha nincs, talán jobb eredmény értünk volna el.

– A követező mérkőzéseket magabiztosan nyertük a Kemecse, a Tiszakanyár és az Újfehértó ellen. Sajnálatos, hogy véget ért a bajnokság, de abban a helyzetben jó döntés született – tette hozzá a tréner.

Az ibrányi csapat kihasználja, hogy újra lehet edzéseket tartani, heti egyszer jön össze a társaság, mert mint mondja az edző, a játékosok részéről nagy igény volt erre. A tréningek június elejéig folytatódnak, a továbbiakról később születik döntés.

Ibrányi mutatók

Végeredmény

6. 1 9 11 1 7 50-32 34

Hazai pályán

11. 9 4 – 5 21-17 12

Idegenben

2. 10 7 1 2 29-15 22

Gólszerzők. 18 gólos: Nagy Dávid. 8 gólos: Somogyi Márk. 7 gólos: Majoros Ádám. 3 gólos: Jeddi Béla, Csáki József. 2 gólos: Kiss Tamás, Pócsi Balázs, Varga Krisztián. 1 gólos: Farkas Márton, Haburcsák Krisztián, Pápa Sándor, Kovács Gergő, Bakosi Máté.

MK

Borítókép: Csáki Józsefék (j) a nagyhalászi derbiig a harmadik helyen álltak | Fotó: KM-archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában