Fénycsóva a sötétben

Fénycsóva a sötétben
© Fotó: police.hu
Futótűzként járta be a pitiáner bűncselekményről szóló fotósorozat a világhálót és a bulvárhíradókat, miközben Szabolcsot ismét a sötét jelzővel illették. Nem elég, hogy Szatmár fővárosát újfent „leszabolcsozták” (igazuk van a beregieknek és a szatmáriaknak, amikor kikérik maguknak, hogy márpedig ők nem szabolcsiak), Mátészalka hírnevén érzékeny sebet ejtett egyetlen botcsinálta tolvaj. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.

A helyi plébános mobiltelefonjával megörökítette, amint a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított a templom melletti épületből ittasan a perselypénzt próbálta ellopni.

A hazai kriminalisztikából mazsolázva felidézték a nyíregyházi pékség kirablását megpróbáló tinédzsert, aki hűtőszekrényben bújt el, a falopáson kapott ófehértói férfit, rá az ágyneműtartóban bukkantak rá. Naná, hogy szabolcsiak! Elesettek, egyszerűek, egyediek, elvetemültek. A nyugalom megzavarására viszont sajnos, tökéletesen alkalmasak.

Mátészalkán, a fény városában – 1888-ban a megye második legnépesebb településén – gyulladt ki az elektro­mos közvilágítás és az első villamosított lakóház is ott volt. Lokálpatrióta művészetbarátok jóvoltából a helységben pislákol a Mécsvilág, a Szatmári Múzeum igazgatója, Cservenyák László méltán kapott rangos állami kitüntetést, hamarosan a világ egyik legelismertebb tudósa, Freund Tamás agykutató professzor tart előadást Szalkán. A negatív hírmorzsák mellett látni kell: a ragyogó történetek is megérnek egy misét.

Ladányi Tóth Lajos
hirdetés