Helyi közélet

2015.07.09. 14:27

Magvas szombatot ígér a Múzeumfalu kínálata

Nyíregyháza -  A gyümölcsöző fogadtatás reményében szervezte meg a Meggyes Napot a Sóstói Múzeumfalu. Az éves állandó nagyrendezvények sűrűjében először bukkan fel a július 11-i program.

Nyíregyháza -  A gyümölcsöző fogadtatás reményében szervezte meg a Meggyes Napot a Sóstói Múzeumfalu. Az éves állandó nagyrendezvények sűrűjében először bukkan fel a július 11-i program. Szabó Sarolta, a skanzen igazgatója szavaival élve: „a meggyről szól ez a nap, minden egyes programelemet erre a fonalra fűztek fel”. Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere a csonthéjas magvú gyümölcs kedvező élettani hatásait sorolta, majd a szombat délután jelentőségét méltatta: „Nem azért fontos a meggy szerepére felhívni a figyelmet, mert alacsony a felvásárlási ára, hanem amiatt: a Múzeumfalu nagyszerű show-t állított össze, ami csábító lehet a turistáknak, a városlakóknak és az érdeklődőknek egyaránt”.

A Zsindelyes Kereskedőház Kft. is a Meggyes Nap mellé állt. Juhász Miklós marketingvezető örömmel beszélt a Zsindelyes Pálinkafőzde „zászlóstermékéről”, az újfehértói fürtös meggyről, amiért okkal szoktak lógni fürtökben a kóstolásnál.

Dr. Riczu Zoltán, a Kállay Gyűjteményért Alapítvány elnöke is evidensnek tartotta a támogatói szerepet: „Minden lehetőséget meg kell ragadni az ősi kulturális értéket közvetítő Múzeumfalu népszerűsítésére”.

A szombati program 14 órakor kezdődik. A Burattino Bábszínház előadását követően a nyíregyházi bokortanyák világát bemutató fotókiállítás nyílik. Meggyhercegnőt választanak, eközben pedig kóstolási és vásárlási lehetőséget kínálnak a meggy apropóján. A nap sztárvendége Tabáni István lesz.

KM


Nyíregyháza - Minden, ami meggy – ez is lehetne a mottója annak a szombati rendezvénynek, melyet a Sóstói Múzeumfalu álmodott meg. Az érdeklődök a nap folyamán meggyes süteményeket, fagylaltokat, népies jellegű ételeket kóstolhatnak. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában