Férfi kézilabda BL – A Szeged otthonában nyert először a Wisla Plock

A szegedi Bodó Richárd (b), valamint Maciej Gebala (k) és Jose Guilherme de Toledo (j), a lengyel Orlen Wisla Plock játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 10. fordulójának MOL-Pick Szeged - Orlen Wisla Plock mérkőzésén Szegeden 2017. december 2-án.
A szegedi Bodó Richárd (b), valamint Maciej Gebala (k) és Jose Guilherme de Toledo (j), a lengyel Orlen Wisla Plock játékosai a férfi kézilabda Bajnokok Ligája 10. fordulójának MOL-Pick Szeged - Orlen Wisla Plock mérkőzésén Szegeden 2017. december 2-án. - © Fotó: MTI/ Ujvári Sándor
Budapest, Szeged – A MOL-Pick Szeged hazai pályán 25-24-re kikapott a lengyel Orlen Wisla Plock csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, szombaton.

Eredmény,

férfi BL, 10. forduló, A csoport:

MOL-Pick Szeged – Orlen Wisla Plock (lengyel) 24-25 (12-14)

a Szeged gólszerzői: Balogh Zs. 6, Bodó 5, Zsitnyikov 4, Bánhidi 3, Källman, Gaber 2-2, Sostaric, Thiagus Petrus 1-1

A hazaiak keretéből a horvát Denis Buntic és az izlandi Sigurmannsson hiányzott. A vendégeknél ezúttal is pályára lépett a magyar válogatott kapus, Borbély Ádám.

A kezdés előtt a Szeged szurkolócsoportjának tagjai levették a mezüket, és a mérkőzés első tíz percét csendben nézték, így fejezték ki nemtetszésüket a csapat közelmúltbeli teljesítménye és rossz eredményei miatt.

A magyar együttes szerzett vezetést (2-0), de ezután támadásban több hiba, pontatlanság csúszott a játékába, és a védekezése sem volt kellően hatékony, így a lengyelek – a brazil jobbátlövő, José Guilherme de Toledo vezérletével – fordítani tudtak (3-6), és Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek már a 12. percben időt kellett kérnie.

A Plock az első félidő hátralévő részében jól tördelte a szegedi támadásokat, és két góllal vezetett a szünetben (12-14).

Balogh Zsolt, valamint az orosz Dmitrij Zsitnyikov irányításával 15-18 után előbb egyenlíteni, majd fordítani tudott a Szeged (22-19), mert szigorított a védekezésén, támadásban pedig ebben az időszakban minden összejött neki.

A Wisla azonban talpra állt, így a hajrában megint szoros volt az állás (22-22). A hazaiak ismét több lehetőséget kihagytak, Toledo kétszer is betalált, így a lengyelek 25-24-re vezettek, amikor – 56 másodperccel a vége előtt – Pastor ismét időt kért. Az utolsó támadása során a magyar együttes eladta a labdát, így ismét vereséget szenvedett, október közepe óta immár ötödször.

A szegediek hat büntetőt dobtak a találkozón, és ezek közül négyet kihagytak. A Wisla Plocknak ez volt az első győzelme a BL csoportkörében a mostani idényben.

A mezőny legeredményesebb játékosa a brazil Toledo volt, aki 14 lövéséből hetet gólra váltott.

A férfi Bajnokok Ligája csoportmérkőzései a horvátországi Európa-bajnokság után, február közepén folytatódnak.

– MTI –
hirdetés