Helyi közélet

2008.12.10. 11:43

Csempészáru-fogások

<p>A Kölcsei Határrendészeti Kirendeltség két szolgálaton kívüli járőre kedden délután Penyige községben figyelt fel egy gyanús járműkonvojra.</p>

Feltételezték, hogy az együtt haladó három személygépkocsival csempészek közlekednek, ezért saját autójukkal követni kezdték őket, és értesítették kollégáikat. A konvoj első kocsiját Nyírcsászárinál tartóztatták fel a rendőrök, abban azonban nem találtak illegális terméket.

Megállítása előtt az autó vezetője telefonon értesíthette a mögötte haladó társát az ellenőrzésről, mert az a kocsi az út szélére lehúzódva megállt. A még mindig a nyomukban lévő szabadnapos rendőrök ekkor szolgálatba helyezték magukat és igazoltatták a félreálló autóst. A járműben 3000 doboz, kb. 1,6 millió forint értékű ukrán zárjegyes cigarettát találtak. Értesítették a VPOP Észak-alföldi Regionális Nyomozóhivatalát, akik a dohányáru és a csempészethez használt jármű lefoglalása mellett folytatják az eljárást.

Este a járőröző határrendészek a magyar-ukrán határon átvezető lábnyomokat találtak, melyeket követve egy uszkai ingatlanhoz jutottak. A VPOP közben értesített mobil csoportjával közösen átkutatták a házat és melléképületét. A hatságok összesen 22.580 doboz ukrán zárjeggyel ellátott cigarettát találtak, melyet az eljárást folytató vámnyomozók lefoglaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában