Férfi kézilabda BL – Két magyar csapat indul automatikusan 2017-ben

Budapest – Magyarország második helyre lépett előre a férfi kézilabdacsapatok nemzetközi rangsorolásában, így 2017-ben két klub indulhat automatikusan a Bajnokok Ligája főtábláján.

Az európai szövetség (EHF) honlapjának szerdai beszámolója szerint a rangsor első helyén álló Németországból szintén két induló lesz ott az elsőszámú európai kupasorozatban, míg az EHF Kupában mindkét ország 3-3 csapatot indíthat.

A legutóbbi szezonban a Veszprém a fináléig jutott a Bajnokok Ligájában, ennek is köszönhető, hogy a spanyolokat megelőzve a második helyre lépett előre Magyarország. A következő idényben a bakonyi együttes bajnokként automatikus résztvevője lesz a főtábla küzdelmeinek, míg a Szeged – amelyet a nyolcaddöntőben a német THW Kiel búcsúztatott az előző szezonban – főtáblás szabadkártyáért folyamodott az EHF-hez, erről pénteken születik döntés.

A nőknél változatlanul Dánia és Magyarország áll az első két helyen a rangsorban, így ez a két ország szintén két BL- és 3 EHF Kupa-indulóval számolhat 2017-ben. Az elmúlt idényben a Győr döntős volt a BL-ben, míg a Dunaújváros megnyerte az EHF Kupát.

– MTI –
hirdetés