röplabda

2020.02.05. 07:56

Szinte elölről kezdődik a párharc

A Fatum-Nyíregyháza Zágrábban jutna a nyolc közé a CEV-kupában.

Fotó: Pusztai Sándor

Noha kedden szinte az egész úton szakadt az eső, a Fatum-Nyíregyháza rendületlenül utazott Zágráb felé, ahol a CEV-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóját játssza szerda este a Mladost ellen.

Tóth Fruzsináék egy fordulatos meccsen aratott 3:2-es győzelemmel nyitották a párharcot – így szerdán is nyerni kell –, azon a találkozón Genesis Francesco és Pintér Andrea sem játszott sérülés miatt, ezúttal viszont úgy néz ki, hogy mindenki bevethető.

Furcsán hangzik, de a visszavágón talán még

előnyt is kovácsolhat abból a csapat, hogy tartalékosan állt ki az első meccsre.

– Nyilván azért jobban örültem volna, ha három nullás vagy három egyes előnnyel jövünk ide, de a múlton felesleges rágódni – reagált a felvetésre Hollósy László vezetőedző. – Így alakult akkor az élet, örülök annak, hogy többen bebizonyították, lehet rájuk számítani.

Az viszont igaz, hogy emiatt lehet kis előnyünk, talán annyira nem ismernek minket, bár nincsenek hiú ábrándjaim, biztosan szereztek be rólunk felvételeket.

Jól felkészített, magas csapat

– Nehéz összecsapásra számítok – folytatta a tréner. – A párharc előtt is elmondtam, hogy papíron talán kicsit könnyebb ellenfélnek tűnik a Zágráb, de ez csak papíron igaz, nagyon jól felkészített, motivált brigádról van szó. Agresszív a játékuk, keményen húzzák a szervákat, nagyon magas játékosaik vannak, akik ellen nehéz támadni.

A Békéscsaba ellenihez nagyon hasonló játékra lesz szükségünk. Ha már egy kicsit instabillá válik a játékunk, akkor a magas játékosok ellen megszenvedhetünk, ezért fontos a precizitás.

Szerdán még edzenek

A nyíregyházi csapat a délutáni érkezés után elfoglalta a szállását, egy kis sziesztát követően videózott, majd 19.30-tól edzett, szerda délben pedig egy újabb edzéssel hangol a 20 órakor kezdődő találkozóra.

MK


Jegyértékesítés

Mint ismert, február 13-án a nyíregyházi Continental Aréna ad otthont a női Magyar Kupa bronzmérkőzésének és döntőjének. Előbbi meccsen 17.30-kor a Jászberény játszik az UTE-val, míg a fináléban a címvédő Fatum-Nyíregyháza a Vasassal csap össze. Fontos tudni, hogy ezúttal a Magyar Röplabda Szövetség a szervező, így a bérletek nem érvényesek. A jegyek 2000, a diák- és nyugdíjasjegyek 1200 forintba kerülnek, egy jeggyel mindkét mérkőzés megtekinthető. A tikettek elővételben a Continental Aréna 150-es irodájában megvásárolhatóak az alábbi időpontokban:

02.06–07. (csütörtök–péntek) 9:00–16:00

02.10–11. (hétfő–kedd) 9:00–16:00

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában