Férfi kézilabda BL – Otthon sem bírt a PSG-vel a Veszprém

Akt.:
A veszprémi Blaz Blagotinsek (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában játszott Telekom Veszprém - Paris Saint-Germain mérkőzés előtt a Veszprém Arénában november 18-án.
A veszprémi Blaz Blagotinsek (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában játszott Telekom Veszprém - Paris Saint-Germain mérkőzés előtt a Veszprém Arénában november 18-án. - © MTI Fotó: Bodnár Boglárka
Budapest – A Telekom Veszprém öt góllal kikapott a vendég Paris Saint-Germaintől a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének szombati játéknapján.

Eredmény

Férfi Bajnokok Ligája, 8. forduló, B csoport:

Telekom Veszprém – Paris Saint-Germain (francia) 24-29 (12-12)

a Veszprém gólszerzői: Lékai 8, Ilic 7, Blagotinsek 3, Nagy, Gajic, Tönnesen, Marguc, Sulic, Nilsson 1-1

Múlt vasárnap a francia fővárosban a PSG 33-28-ra legyőzte a magyar bajnokot. Az elmúlt idényben bronzérmes veszprémiek a szombati találkozó elején öt góllal elhúztak a legutóbb második francia gárdától (7-2), ám a félidő utolsó öt percére a párizsiak egyenlítettek (10-10), sőt, ujjtörése után visszatérő Nagy László kiállítása nyomán először a mérkőzésen a vezetést is átvették (11-12).

A veszprémi Momir Ilic (k) és a francia csapatban játszó Benoit Kounkoud (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában játszott Telekom Veszprém - Paris Saint-Germain mérkőzés előtt a Veszprém Arénában november 18-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka A veszprémi Momir Ilic (k) és a francia csapatban játszó Benoit Kounkoud (j) a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcadik fordulójában játszott Telekom Veszprém – Paris Saint-Germain mérkőzés előtt a Veszprém Arénában november 18-án. MTI Fotó: Bodnár Boglárka ©

A szünetre végül döntetlennel vonulhattak a felek, a fordulást követően pedig a PSG lépett el 2-3 góllal, s kemény védekezéssel, gyors lerohanásokkal tartotta előnyét, míg a veszprémiek sokszor hibáztak felállt fal ellen. Tíz perccel a végső dudaszó előtt először került emberelőnybe a Veszprém, s bár a létszámfölényt kihasználva egy találatra megközelítette ellenfelét (21-22), a 41 esztendős Thierry Omeyer kulcspillanatokban bemutatott védéseinek és a tíz góllal zárt Uwe Gensheimer találatainak is köszönhetően újra ellépett a PSG, s már nem engedte ki kezéből a győzelmet.

Ezzel a hat kör után még százszázalékos Veszprém egymást követő második mérkőzését is elvesztette francia riválisával szemben, így valószínűleg játszania kell a nyolc közé jutásért.

A B csoport állása

1. PSG 14 pont/8 mérkőzés, 2. Veszprém 11/8, 3. Flensburg-Handewitt (német) 10/7, 4. Vive Kielce (lengyel) 8/8, 5. Meskov Breszt (fehérorosz) 5/7 (190-194), 6. Celje PL (szlovén) 5/7 (209-222), 7. THW Kiel (német) 5/7 (165-182), 8. Aalborg (dán) 2/8

A csoportok győztesei a negyeddöntőbe, a 2-6. helyezettek a nyolcaddöntőbe jutnak.

– MTI –
hirdetés