Nagyvilág

2008.09.21. 13:13

Az ölelésosztó ausztrál a veséjét is felajánlotta

<p>Ingyen ölelések után a veséjét is felajánlotta egy ausztrál fiatalember - jelentette a Sun-Herald nevű ausztrál bulvárlap vasárnap.</p>

A műtétet várhatóan jövőre fogják elvégezni, miután a férfi pszichiátriai és fizikai vizsgálatokon esik át. A fiatal férfi 2004-ben vált világszerte ismertté, amikor ingyenes öleléseket osztó akciójáról megjelent egy felvétel egy népszerű videómegosztó internetes oldalon.

A 26 éves fiatalember azzal magyarázta felajánlását, hogy fiatal, edzett, egészséges és két veséje van. A férfi, aki a Juan Mann nevet használja szerepléseihez, azt mondta, nincs szüksége a második vesére, de valaki meggyógyulhat a segítségével. Nem fog találkozni a veséjét kapó beteggel, azt sem fogja tudni, hogy sikeres volt-e a műtét, és azt sem, ha az illető meghal a transzplantáció után - részletezte a lapnak. A fiatal ausztrálra a műtét előtt fizikai és pszichiátriai vizsgálatok várnak. A tervek szerint az egész folyamatot filmre veszik, és később közzéteszik az Interneten.

Juan Mann hetente egy napot Sydney üzleti központjában tölt, ahol ingyen öleléseket oszt azoknak, akik kérik. Az akciót feje fölé tartott táblán hirdeti. Az ausztrál férfi tette nyomán világszerte születtek hasonló kezdeményezések.

Kapcsolódó cikkek:

  • Döglött ló bűzétől szenvednek
  • Berlini gyermek világnap
  • Hírek a nagyvilágból 
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!