Férfi kézilabda Eb – Dujshebaev: ha Japánban lennénk, harakirit kellene elkövetnünk

Wroclaw, Budapest – A riói játékokról lemaradó magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányának, a spanyol-orosz Talant Dujshebaevnek a megbízatása 2017 januárjáig szól, ám amikor 2014 októberében kinevezték, az egyik kikötés az volt, hogy a csapat szerezzen indulási jogot az olimpiai kvalifikációs tornára.

“Biztos, hogy nincs olyan ember a földön, aki jobban szégyelli magát, mint én” – mondta a szakember a svédektől elszenvedett szerdai vereség után az M4 Sportnak. Kifejtette: egy ilyen fiatal svéd csapattól szégyen így kikapni, és az ellenfél jó példa arra, hogy van olyan együttes, amely fiatal játékosokkal tud eredményt elérni.

“Ha olyan emberek lennénk, mint annak idején Japánban, harakirit kellene elkövetnünk, és én lennék az első” – fogalmazott.

Dujshebaev az első külföldi szakvezető, aki betölti a férfi kapitányi posztot a magyar kézilabdában. A 47 esztendős, kirgiz származású, a FÁK-színeiben olimpiai bajnok, spanyol állampolgárként kétszeres olimpiai bronzérmes, játékosként és edzőként is Bajnokok Ligája-győztes szakembert – aki egyben a lengyel Kielce vezetőedzője is – 2014. október 8-án nevezték ki a posztra. Feltétel volt, hogy a csapatnak ki kell jutnia a lengyelországi Európa-bajnokságra – ez sikerült -, hogy a csapat szerezzen indulási jogot a 2016 áprilisi olimpiai kvalifikációs tornára, és vegyen részt a 2017-es franciaországi világbajnokságon. Ez utóbbi tornára még ki kell jutnia az együttesnek.

– MTI –További hírek a boon-sportoldal kategóriából

Sporthírek


hirdetés