Bunyó lett a dologból

2019.07.31. 08:48

Értelmetlen erőszak a Búza téren: a 18 éves férfi a harmadik gyermekének születését ünnepelte, csúnya vége lett

A Nyíregyházi Járási Ügyészség kifosztás és súlyos testi sértés bűntettével vádol két fiatalembert, akik az elmúlt év december 29-én a hajnali órákban Nyíregyházán, a Búza téren két férfit bántalmaztak, egyiküknek pedig az értékeit is elvették.

A 17 éves kántorjánosi, illetve a 18 éves hodászi fiatalember 2018. december 28-án az esti órákban azért érkezett Nyíregyházára, hogy megünnepeljék utóbbi harmadik gyermekének a születését. Ennek során betértek a Búza téren működő egyik presszóba is, ahol italoztak, szórakoztak. A presszó hajnali öt órakor bezárt, ezért a vendégek az utcára mentek, ahol tovább beszélgettek, cigarettáztak. A vádlottakhoz odament az egyik ittas sértett, aki szóváltásba keveredett az idősebb vádlottal, de a másik sértett megakadályozta, hogy tettlegesség alakuljon ki köztük.

Ezt követően az egyik sértett elment a Búza téren található pavilonsor felé, a vádlottak utána mentek, és kézzel megütötték, majd a földön fekvő sértettbe többször bele is rúgtak.

Ezután a két vádlott visszament a presszó elé, ahol a korábban békítő szándékkal fellépő másik sértett ellen fordultak, őt több ütéssel, illetve rúgással a földre vitték, ahol tovább ütötték, rugdosták, majd az idősebb vádlott átkutatta a sértett zsebeit, elvette készpénzét, karóráját és mobiltelefonját.

Mindkét sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az elsőként bántalmazott sértett ittassága miatt arra sem emlékezett, hogy megverték, ezért a rendőrség a sajtóban közzétett felhívás segítségével találta meg őt. A sértettek egyébként szintén ittas állapotban voltak, mert munkahelyükön aznap este ünnepelték az év lezárását. A vádlottak a nyomozás során azzal magyarázták tettüket, hogy a sértettek „beszóltak” nekik, és attól tartottak, hogy őket bántalmazás fogja érni, bár ilyenre semmilyen adat nem merült fel.

A bántalmazásban élenjáró idősebb vádlottal szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta, valamint közügyek gyakorlásától való eltiltást. A bűncselekmény elkövetése idején még 18. életévét még be nem töltött, tehát fiatalkorúnak minősülő vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett az ügyészség indítványt azzal, hogy pártfogó felügyeletét is rendelje el a bíróság.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

- Dr. Szilágyi László, sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában