egy korszak vége

2020.03.17. 15:00

Elválnak Tom Brady és a Patriots útjai

A hatszoros bajnok Tom Brady húsz év után távozik a New England Patriots amerikaifutball-csapatától.

(FILES) In this file photo Tom Brady #12 of the New England Patriots looks on from the sideline during the the AFC Wild Card Playoff game against the Tennessee Titans at Gillette Stadium on January 4, 2020 in Foxborough, Massachusetts. - Tom Brady announced his departure from the New England Patriots on March 17, 2020, ending a glittering 20-year run with the team which saw him become the most successful quarterback in NFL history.Brady confirmed his departure in a series of posts on social media but did not divulge where he will play next season. (Photo by Maddie Meyer / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)

Forrás: AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Fotó: Maddie Meyer

A 42 éves irányító közösségi oldalain köszönte meg az elmúlt két évtizedet a foxborough-i együttes vezetőségének, Bill Belichick vezetőedzőnek, valamint a szurkolóknak.

„Hálás vagyok azért, amit tanítottatok nekem, kibontakozhattam, és ez az, amire minden játékos vágyik”

- fogalmazott a legendás irányító.

Bradyt 2000-ben az amatőr játékosbörze (draft) 199. helyén szerezte meg a Patriots, és Belichick vezetésével, valamint az ő irányításával az együttes szinte egyeduralkodóvá vált az NFL-ben: 2001 óta kilencszer jutott Super Bowlba, melyet hatszor meg is nyert. A rájátszásról azóta egyszer, 2008-ban maradt le a csapat, amikor Brady a szezon első meccsén megsérült. A Patriots 2011 és 2018 között sorozatban nyolcszor játszott döntőt az Amerikai Főcsoportban (AFC).

Brady a Patriots csapatával az alapszakaszban 219 győzelem mellett 64 vereséget szenvedett, a rájátszásban 30-11 a mérlege. Az All Star-gálának számító Pro Bowlra 14-szer választották be, az alapszakaszban háromszor,

a Super Bowlban négyszer volt ő a legértékesebb játékos, és az NFL első évszázadának legjobb csapatának is tagja.

Az amerikai szaksajtó szerint a veterán irányító a Tampa Bay Buccaneersben folytathatja pályafutását.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában