Helyi közélet

2015.07.02. 18:16

Várszínházi esték Kisvárdán

Kisvárda – A vár miliője, különleges hangulata egyedi helyszínt teremt bármilyen programnak. Alig, hogy véget ért a Magyar Színházak XXVII. Fesztiválja, már is újabb programok várják július 4–étől augusztus végéig a színházat szerető közönséget.

Kisvárda – A vár miliője, különleges hangulata egyedi helyszínt teremt bármilyen programnak. Alig, hogy véget ért a Magyar Színházak XXVII. Fesztiválja, már is újabb programok várják július 4–étől augusztus végéig a színházat szerető közönséget. Az elmúlt két évtized hagyományait követve meghívott előadások mellett saját produkcióval is jelentkezik a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza színjátszó csoportja. Az elkövetkezendő két hónapban összesen tíz bemutató lesz a várszínpadon.

Az első nap, július 4–én két előadás is lesz a várszínpadon. Délelőtt, 10 órától a gyerekeknek a Budapesti Fogi Színház, Grimm–Albert–Barabás–Lőrinczy: Hófehérke meg a törpék címmel, mese operettel kedveskednek a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. Az operettet szeretők nagy örömére a Budapesti Bulvár Színház előadásában a Marica grófnő nagyoperett este 20 órakor kezdődik július 4–én.

A programban szerepel még többek között Szabó Magda: Abigél színműve, de lesz mesemusical, a Csillag Musical Társulat előadásában. Az Experidance Produkció előadásában, pedig Szenvedélyem Velence című táncszínházi produkciót láthatja a közönség. A Gyulai Várszínház előadásában Füveskönyvek –Az élet nagy kérdései címmel, Márai Sándor, Hamvas Béla, és Weörös Sándor bölcseletei hangzanak el a Várszínpadon.

A program utolsó előadásaként a Tied a világ! zenés társasjáték az Illés zenekar dalaival zárul a Várszínházi Esték. Ezt a saját bemutatót Nagy Sándor rendezi.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában