Nyíregyháza hírei

2013.04.27. 10:53

Az ártatlan bárány

Lívia egy igazi kincs, akire minden körülmények között számítani lehet. Csöppnyi teremtés, hatalmas szívvel. Nem tenne keresztbe soha senkinek. Ártatlan bárány az éhes farkasokkal megbolondított világban - <em>Koncz Tibor jegyzete.

Lívia egy igazi kincs, akire minden körülmények között számítani lehet. Csöppnyi teremtés, hatalmas szívvel. Nem tenne keresztbe soha senkinek. Ártatlan bárány az éhes farkasokkal megbolondított világban - Koncz Tibor jegyzete.Ezer éve ismerem, és bár nem sodort annyira messze tőle az élet, ritkán botlottunk egymásba, de mindig vidám, sugárzó nőként élt az emlékezetemben. Most végtelen szomorúsággal a szemében várt a járdán, s ahogy halkan, duruzsolva meséli: nem csupán a zebránál kapott piros lámpát. Egyedül neveli gyermekét, miközben 2009 óta munkanélküli. Azért nem kopik föl az álla, mert olykor csurran-cseppen némi bevétel. Szegény olyan keserűen beszélt, minden mondatából sütött az aggodalom! Pedig nagyon szeretne dolgozni, és olyan nagy kérés, hogy boldogabban élni? Kedvem lett volna azzal biztatni: fel a fejjel, majd csak alakul valami! Mindegy mi, csak hogy nevetni lássam. Mint régen.

Lívia nem szidott az égvilágon senkit, lassan elindult – a gyerekért a suliba. Én meg azon morfondírozom azóta is: miért van az, hogy egy ilyen tünemény nem találja a helyét a világban? Nincs igazság ezen a földön... Miért éppen az lenne?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!