Férfi kosárlabda Eb – Spanyol NBA-játékosok is a magyarok ellen

Budapest – Az összes NBA-ben szereplő játékos vállalta a részvételt a címvédő spanyoloknál a szeptemberi férfi kosárlabda Európa-bajnokságon, melynek kolozsvári csoportjában szerepelnek a magyarok is.

A bb1.hu szaklap vasárnapi tájékoztatása szerint Sergio Scariolo szövetségi kapitány közölte, hogy a legerősebb kerettel vágnak neki a kontinenstornának, miután az összes klasszis játékosuk rendelkezésre áll.

Jelezte részvételét az Eb-n a 2006-os vb, továbbá a 2009-es és 2015-ös Eb legjobbjává választott Pau Gasol (San Antonio Spurs) és öccse, Marc (Memphis Grizzlies), aki két év kihagyás után tér vissza a nemzeti csapatba. Nikola Mirotic (Chicago Bulls) és Serge Ibaka (Toronto Raptors) szintén játékra jelentkezett, de a szabályok értelmében csak egyikük lesz bevethető, mivel mindketten honosított játékosok. Ibaka a 2011-es Eb-n, a 2012-es olimpián és a 2014-es világbajnokságon, míg Mirotic a 2015-ös Eb-n és a tavalyi olimpián erősítette a spanyolokat, akik bronzérmet nyertek Rióban.

A magyar férfi válogatott 1999 után léphet pályára ismét Eb-n, miután a selejtezőben veretlenül megnyerte csoportját. Stojan Ivkovic szövetségi kapitány csapata a spanyolok mellett a házigazda Romániával, továbbá Csehországgal, Horvátországgal és Montenegróval csap össze a kolozsvári Polyvalent Csarnokban. A 40. Eb augusztus 31-től szeptember 17-ig tart, a csoportküzdelmeknek Kolozsvár mellett Helsinki, Tel-Aviv és Isztambul ad otthont, a kieséses szakaszra utóbbi városban kerül sor.

– MTI –
hirdetés