Férfi kosárlabda EK – Hazai győzelemmel kezdett a Körmend

Körmend – Az Egis Körmend hazai pályán legyőzte a holland Limburgot kedden a férfi kosárlabda Európa Kupa csoportkörének első fordulójában.

Eredmény:
B csoport, 1. forduló:

Egis Körmend-Limburg (holland) 100-85 (28-11, 26-25, 26-28, 20-21)

a magyar csapat legjobb dobói: Saddler 19, Allen 18, Smith 17, Loveridge 16, Petty 15

A bajnoki bronzérmes körmendiek – akik jelenleg is az NB I harmadik helyén állnak – a válogatott keretbe behívott, jelenleg sérült Csorvási Milán nélkül álltak ki. Ennek ellenére 0-3-ról 9-3-ra, majd 21-5-re fordítottak, főként az amerikai Parrish Petty jeleskedett. A 17 ponttal megnyert nyitónegyedet követően feljött a holland bajnokságban legutóbb negyedik Limburg, de a nagyszünetben így is 54-36 állt az eredményjelzőn.

Térfélcsere után Teo Cizmic csapata őrizte előnyét, ekkor már Devon Saddler volt a vasiak legjobbja, Lenzelle Smith pedig – aki tíz napja nem edzett – 12 pontnál tartott. A 80-64-ről induló zárószakaszban a hollandok nagyon küzdöttek, de nem tudtak tíz ponton belülre kerülni, így Körmend megérdemelt győzelemmel kezdte a nemzetközi szezont.

Teo Cizmic vezetőedző a lefújás után úgy vélekedett, nem egyszerű meccsen vannak túl.
“Száz százalékot próbáltunk nyújtani, nagyon motivált volt a csapat. Engem is meglepett, ahogy játszottunk. Azt hiszem, a nézők is élvezték a mérkőzést” – mondta a horvát tréner.
A körmendiek jövő kedden a francia Gravelines-hoz látogatnak.

– MTI –
hirdetés