Védekezés a járvány ellen

2020.04.01. 07:18

Menedékké alakították át a riói karnevál arénáját

Menedékké alakították át a riói karnevál szambaversenyeinek világhírű helyszínét, a Sambadrome-ot, ahol a koronavírus-járvány terjedésével szemben legvédtelenebbeket helyezik el.

Forrás: Shutterstock

A Sambadrome-ba hétfőn érkeztek az első hajléktalanok, a riói városvezetés elsőként az időseket, a várandós és gyerekes anyákat fogadta.

A karneváli forgatag helyszíne nem az egyetlen rendezvényközpont Brazíliában, amelyet az új koronavírus okozta világjárvány miatt átalakítottak, a szomszédos Argentína ugyanígy hasznosítja a tágas épületeket, hajléktalanokat szállásol el bennük.

A lelátók alatti három tanteremből tisztára takarított, jól szellőző hálótermeket alakítottak ki, hatvan ágyat már hétfőn elfoglaltak. A hatóság négyszázra tervezni növelni a számukat.

A szociális munkások megvizsgálják a beköltözőket, mutatnak-e tüneteket. Ha betegek, egészségügyi intézménybe irányítják őket.

Aki elfogadja, ezeken a szállásokon védelmet kap a járvány elől. Ők a népesség legsebezhetőbb része

mondta el az AP hírügynökségnek Jucelia Oliveira Freitas, az önkormányzat szociális szakembere.

A hajléktalanoknak kialakított menedékekkel a járvány terjedését akarják megállítani Rio államban. A városban több mint 500 az igazolt esetek száma, ez a második legmagasabb a brazil városok között Sao Paulo után.

Brazíliában keddig 4661 esetet regisztráltak, 165-en haltak meg, 127-en gyógyultak fel az amerikai Johns Hopkins Orvostudományi Egyetem adatai alapján.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!