Sport

2014.11.13. 09:18

Sártengerben kúsztak-másztak

Nyíregyháza - Tíz nyíregyházi extrém sportoló teljesítette a Spartan Race nem mindennapi kihívását.

Nyíregyháza - Tíz nyíregyházi extrém sportoló teljesítette a Spartan Race nem mindennapi kihívását.

Ha idegen nevű is, de azért beszédes az elnevezése a Spartan Race nevű versenysorozatnak, hiszen a spártai jelző valami emberfeletti teljesítményre utalhat. Nos, valóban a kihívásokat kedvelők figyelmébe ajánljuk ezt a terep- és akadályfutásra épülő extrém sportot, amelynek európai „roadshow”-ja a Hungaroringet is érintette.

A Magyarországon rendezett sprintverseny (öt és fél kilométer volt a táv) 1200 fős mezőnyében tíz nyíregyházi sportember is megmérettette magát, ők a Naked Warrior Club tagjai.

– Ennek a sportnak is a futás, a jó állóképesség az alapja, a táv teljesítése közben pedig tizenöt akadályt is le kellett küzdeni – mondta Rozsnyai Róbert, aki valamennyi csapattársához hasonlóan maga is sikeresen teljesítette a távot, egyben a csoport felkészítését is koordinálta.

– A feladatokat pontosan nem ismertük, a tavasszal rendezett szlovákiai viadal versenyszámaiból indultunk ki. Végül volt többek között kötélmászás sártengerben, kúszás szögesdrót alatt, gumiátborítás, homokzsákcipelés, palánkátugrás vagy éppen dárdadobás, amelynél pontatlan célzás esetén harminc négyütemű fekvőtámasz a büntetés. Igyekeztünk a várható speciális feladatokra felkészülni, de többször felfutottunk a tokaji hegyre is.

A nyíregyházi tízek közül Fekete Andor érte el a legjobb teljesítményt, ő 33:49 perc alatt végzett a távval. Csapatban a négy legjobb egyéni teljesítményt értékelték, így a nyíregyháziak közül még Rausz Attila, Jónás Csaba és Rozsnyai Róbert járult hozzá a Naked Warrior összetettbeli negyedik helyezéséhez, amelyet 78 csapat között harcoltak ki. A klub színeiben ugyancsak sikeresen teljesítette a távot Galicz László, dr. Makai Áron, Molnár Viktor, Morószki István, Szekeres Ákos és Vitkai Elemér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!