Járvány

2020.04.17. 20:22

Az IKEA májusban megkezdi európai boltjainak újranyitását

Azt még nem tudják pontosa, hol és mikor.

Stewards direct NHS staff visiting the drive-through COVID-19 testing centre set up at the car park of the Ikea store in Gateshead, northeast England on April 9, 2020 as Britain continued to battle the outbreak of new coronavirus and the governement prepared to extend the nationwide lockdown. - The disease has struck at the heart of the British government, infected more than 60,000 people nationwide and killed over 7,000, with another record daily death toll of 938 reported on April 8. A testing centre opened in Gateshead on April 9, 2020 as the government ramped up its testing of NHS staff for the new coronavirus. (Photo by Oli SCARFF / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Oli Scarff

Jesper Brodin, az Ingka vezérigazgatója szerint

március óta eladásaik 60 százalékkal estek a koronavírus miatt megcsappant kereslet hatására, ami az IKEA-boltok bezárásával párosult.

Március óta az Ingka csoporthoz tartozó IKEA boltok többsége zárva van a legfontosabb piacának számító Európában és az összes üzletének a bejáratára lakat került Észak-Amerikában, miközben Ázsiában már szinte valamennyi üzlete újranyitott.

Egyelőre még nincs tervbe véve az észak-amerikai IKEA üzletek újranyitása.

Az Ingka vezérigazgatója azt mondta, hogy

március óta az online rendelések a duplájára nőttek az egy évvel korábbihoz képest, ez adja jelenleg a teljes bevétel csaknem a felét.

A vállalatvezető úgy vélte, hogy a szeptemberrel kezdődő új pénzügyi évben a cég bevétele csaknem a 90 százaléka lesz a folyó évinek.

Az Ingka 420 IKEA boltot működtet a világon, a csoport forgalma az augusztus végével záródott pénzügyi évben 36,7 milliárd euró volt, ami 5 százalékos növekedés az előző évhez képest.

Címkék#ikea#ingka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!