Helyi közélet

2017.09.21. 07:50

Befogadták unokájukat, elszabadult a pokol - Hátba rúgta, hajánál fogva vonszolta idős nagymamáját Nyíregyházán

Nyíregyháza - Jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélték a nagyszüleit bántalmazó, agresszív fiút.

Nyíregyháza - Jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítélték a nagyszüleit bántalmazó, agresszív fiút.

Folytatólagosan elkövetett rablás, személyi szabadság megsértésének és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt a Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa nyolc év fegyházbüntetésre és nyolc év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre súlyosbította a H. P.-val szemben elsőfokon kiszabott hat-hat év büntetést – tájékoztatott dr. Toma Attila, hozzátéve: emellett a vádlottal szemben 1,26 millió forint vagyonelkobzást is elrendeltek.

Az ítélet jogerős

– A fiatal férfi 2015 januárjában szabadult – korábbi cselekményeihez kötődő – előzetes letartóztatásából, nagyszülei fogadták be nyíregyházi lakásukba. Agresszív, súlyosan fenyegető magatartásával 2015 júniusától 2016 márciusáig félelemben tartotta nagyszüleit, tőlük pénzt követelt. Több alkalommal összetörte a lakás berendezési tárgyait, gyenge fizikai állapotban lévő nagymamáját hátba rúgta, hajánál fogva vonszolta a földön, pénzt követelve tőle. Többször bezárta nagyszüleit a lakásba, a sértettek kulcsait is magával vitte – ismertette a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A nagymama a bántalmazás és megfélemlítés hatására több részletben 1,26 millió forintot adott át unokájának. A vádlott a pénzből kábítószernek minősülő új pszichoaktív anyagot vásárolt, melyet legalább két alkalommal továbbértékesített.

– A törvényszék a büntetés kiszabása során súlyosító körülményként értékelte azt, hogy a vádlott idős nagyszüleivel, ágyban fekvő – időközben elhalálozott – nagyapjával szemben is többször erőszakosan lépett fel, pedig az védekezésre képtelen volt, és feleségét sem tudta megvédeni a bántalmazástól. Az ítélet jogerős – közölte a sajtószóvivő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában