Férfi kosárlabda NB I – Távozik a Körmend szlovén edzőpárosa

Budapest – A férfi kosárlabda NB I-ben szereplő Egis Körmend közös megegyezéssel felbontja a szlovén Gasper Potocnik vezetőedző, és honfitársa, Ziga Mravljak másodedző szerződését.

A vasi klub szombati sajtóközleménye szerint a vezetőség értékelte a szakemberekkel az elmúlt időszakot, amelyben nem sikerült kilábalni a tartósnak tűnő hullámvölgyből.

“Az nem kérdés a számunkra, hogy mindketten nagyon magas színvonalú munkát végeztek Körmenden, amit a játékot értő kívülállók is elismernek. Ugyanakkor az elmúlt hetek eredménytelensége miatt úgy érezzük, hogy változásra van szükség ahhoz, hogy kizökkentsük a csapatot a mentális gödörből, hogy újra versenyben lehessen a korábban kitűzött célokért” – áll a beszámolóban.

A vezetők álláspontja szerint ebben a helyzetben csak a szakmai stáb személyi változtatásával tudnak új impulzust adni a játékosoknak, akik a most mutatottnál sokkal jobb teljesítményre is képesek.

Gasper Potocnik 2016. december 13-án állt munkába Körmenden. Az új vezetőedző kinevezéséig Hencsey Tamás irányítja a csapatot.
A csapat a negyedik helyen áll a középszakaszban, a felsőház tabelláján.

– MTI –
hirdetés