Sport

2015.04.13. 09:06

Parádés győzelem Győrben

Nyíregyháza - Pekár László a ráadásban lőtte a Szpari három pontot érő harmadik találatát.

Nyíregyháza - Pekár László a ráadásban lőtte a Szpari három pontot érő harmadik találatát.

Ilyen egy igazi dráma forgatókönyve! Az előzmények ismertek, az élvonalbeli győri focicsapatnál a bizonytalanság az úr. Ezzel persze legkevésbé foglalkoztak a Szpari focistái, szombaton este az vezérelte őket, hogy minél pontosabban érjenek majd haza. Az első félidőt nyíregyházi szemmel megálmodni sem lehetett volna szebbre.

Korán vezetéshez jutottak a vendégek, nem sokkal később szerencséjük volt az egyébként nyíregyházi születésű, és megyeszékhelyünkhöz erős szálakkal kötődő Rudolf Gergely lábáról nem a kapu felé pattant a labda. L’Immam Seyidi lábában ott volt a második gól, majd Juraj Halenár és Igor Zofcák került góllal kecseg­tető lövőhelyzetbe.

A java a szünet utánra maradt

A Győrben született, és az ETO-ban két évet lehúzó Mátyus János jól megszervezte a Szpari játékát, remekül működött a védekezés és a kontrák is jöttek. Sőt, alig félóra elteltével már kétgólos volt a vendégelőny. Ezt követően sem változott nagyot a játék képe, a hazaiak nem tudtak újítani, a Szpari pedig harcosan tartotta az eredményt.

A java a második félidőre maradt. Nem tudni, hogy Vasile Miriuta mit mondott játékosainak a szünetben, de nagy elánnal folytatták a hazaiak, ám a Szpari állta a sarat. Egy bő negyedóráig, amikor Balogh János bakiját gólra váltotta Lipták Tamás.

A szépítés felpaprikázta a Rába-partiakat, akik úgymond nyomás alá helyezték a vendégek kapuját, ám Balog bravúrokkal feledtette hibáját. A hajrá kezdetén aztán sikerült is egalizálniuk a hazaiaknak, mégpedig az első élvonalbeli meccsén pályára lépő fiatal Mayer fejesével. A győri publikum abban bízott, hogy az ETO kipréseli a három pontot érő találatot is, a néhány vendégdrukker pedig elégedett lett volna az egy ponttal is. Utóbbiak emiatt talán sokalták a ráadásnak bemutatott öt percet, ám végül nem bánták.

A gólokkal még adós Juraj Halenár mértani pontosságú passzával Pekár László kapura tört, majd parádésan lőtte ki a rövidet. Így nem maradt el a slusszpoén, ám ezt a igencsak bánták a Rába-partiak.

Az első félidő a Szparié volt, a vendégek remekül védekeztek, veszélyes kontrákat vezettek a hitehagyottnak tűnő győriek ellen. Szünet után talán már azt hitték a nyírségiek, hogy a bab is hús, a győriek megköszönték a szépítésre adott lehetőséget, majd a góltól megtáltosodva egyenlíteni is tudtak.

A hajrában sokan fogadtak volna egy ötödik gólra, ám a játék képe alapján szinte mindenki a győrieknek adta volna ezt a találatot. Kivéve Halenárt és Pekárt, akik gondoskodtak arról, hogy igen értékes három ponthoz jusson a Szpari, és Pápa után a győri várat is bevegye a Mátyus-legénység.

KM-ML

Mesterszemmel

Vasile Miriuta: Az első félidőben rosszul játszottunk, a másodikban nagyot fociztunk. Sajnos nem mehetek el a héten történtek mellett, hiszen egymás után jönnek a menedzserek, keresik a játékosokat. Ez nem mehet így tovább, én ehhez nem adom a nevem, a becsület ettől többet ér. Vagy néhány játékos, vagy én.

Mátyus János: Fantasztikus meccs volt, főként a második félidő színvonala. Ami a legfontosabb, a csattanó a miénk volt. A holtpontokon sikerült átesnünk, harcosan és szenvedélyesen játszottunk és a szívünk is a helyén volt. Pekár Lászlónak a jövő héten kibérelünk egy cukrászdát Nyíregyházán, hogy annyi sütit egyen, amennyit csak akar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!