Férfi kosárlabda vb-selejtező – Rosco Allen nem játszik az utolsó két meccsen

Budapest – Rosco Allen nem játszik a magyar férfi kosárlabda-válogatottban a világbajnoki selejtezősorozat utolsó két csoportmérkőzésén.


“Rosco Allen most nem utazik haza, japán klubjában nagyon fontos mérkőzések várnak rá, így ezúttal tettünk egy gesztust a játékos és az egyesület irányába. Továbbra is nagyon fontos tagja a válogatottunknak, aki mindig, a világ túlsó végéről is azonnal jött. Példaértékű a hozzáállása, igazán megérdemli, hogy most a klubjára összpontosíthasson” – nyilatkozta Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány hétfőn a magyar szövetség honlapján. A magyar válogatott – amely öt győzelemmel és öt vereséggel a J csoport negyedik helyén áll – február 22-én Varesében az olaszok vendége lesz, három nappal később pedig Szombathelyen a horvátokat fogadja.

Ivkovics hozzátette, szakmai stábjával hamarosan kijelöli a pontos keretet, a közös felkészülés pedig február 17-én kezdődik. Az már korábban nyilvánosságra került, hogy a japán másodosztályú Simane Szuszanoo Magic játékosán kívül a Barcelona légiósa, Hanga Ádám is hiányozni fog a keretből, mert a selejtezők időszakában Euroliga-mérkőzéseken kell szerepelnie.

– MTI –
hirdetés