Férfi prostituáltakat közvetítő kerítőket fogtak el a rendőrök

Budapest – Őrizetbe vettek két kerítőt, aki férfi prostituáltakat hirdetett egy internetes oldalon – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a police.hu lapon csütörtökön. Csiszér-Kovács Viktória, az ORFK szóvivője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a gyanúsítottak több mint tíz prostituáltat közvetítettek világszerte.

A police.hu-n azt írták, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kerítés, valamint kitartottság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 36 éves és egy 27 éves férfival szemben.

A gyanúsítottak tavaly április óta egy internetes oldalon keresztül magyar férfiak szexuális szolgáltatásait hirdették és szervezték magyarországi és külföldi ügyfelek számára, anyagi ellenszolgáltatás fejében.

A nyomozók szerdán péceli és budapesti tartózkodási helyeiken elfogták a két gyanúsítottat. A náluk megtartott házkutatás során olyan mobilkommunikációs eszközöket és dokumentumokat találtak, amelyek kapcsolatba hozhatóak a prostituáltak tevékenységével, továbbá lefoglaltak egy nagy értékű személyautót és kábítószergyanús anyagokat is.

A rendőrök kezdeményezték a gyanúsítottak előzetes letartóztatását – olvasható a közleményben.
Csiszér-Kovács Viktória tájékoztatása szerint a két férfi világszerte közvetítette a prostituáltak szexuális szolgáltatásait, így például Katarba, Szingapúrba, az Egyesült Államokba és Svájcba.

– MTI –
hirdetés