Nyíregyháza

2020.09.09. 15:58

Újra kiosztotta a dolgozatokat

Osztálytalálkozót tartott szeptember elején a nyíregyházi Kereskedelmi Szakközépiskola 1974-ben végzett évfolyama.

Forrás: Olvasónktól

A várva várt eseményre eredetileg 22 öregdiák jelezte a részvételét, ám a koronavírus terjedése miatt végül csak 12 egykori osztálytárs érkezett a régi iskola elé, a Szabolcs utcába.

Nagyon jó érzés volt 46 év után újra látni a régi barátnőket, barátokat, újra belépni a régi épületbe, a kedves emlékek színhelyére. Részt vett a találkozón szeretett osztályfőnökünk, a gyémántdiplomás közgazdász, Zsoldos János tanár úr is, fantasztikus hangulatban telt az osztályfőnöki óránk. A 85 éves tanár úr erre az órára is ugyanúgy készült, mint 46 évvel ezelőtt, kiosztotta az 1974-ben megírt kereskedelmi gazdaságtan érettségi dolgozatunkat, s ellátott minket szellemi útravalókkal, ajándékokkal.

Nem volt csengetés, ezért 45 perc helyett több mint 120 percen keresztül tartott a foglalkozás. Miután megemlékeztünk az elhunyt tanárainkról és osztálytársainkról, mindenki elmesélte, mi történt vele az elmúlt négy és fél évtizedben. Mint kiderült, különböző területekre sodort minket a sors, de mindenki megállta a helyét az életben. Végül felidéztük a régi diákcsínyeket, az örömteli, vicces pillanatokat. Az iskolai program után közös vacsorával, kötetlen beszélgetésekkel ért véget a találkozó.

Dankai Lászlóné

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában