a híváslistája bizonyítja

2020.07.28. 18:44

Az Index kirúgott főszerkesztője az Altus egyik telefonszámán folyamatosan Gyurcsánynét hívta

Dull Szabolcs rendszeresen Gyurcsány Ferenc feleségével egyeztetett.

A magát függetlennek, objektívnak mondó Index exfőszerkesztője a belharc alatt folyamatosan tartotta a kapcsolatot Gyurcsány Ferenc feleségével a Gyurcsány család cégének, az Altusnak a számán. Az Origo úgy értesült,

mindez Dull híváslistájából derült ki.

Mint ismert, az Altus Zrt. sokáig Gyurcsány Ferenc cégbirodalmának alappillére volt. A DK elnöke 2016-ban adta át vállalkozását feleségének, aki egészen uniós képviselővé választásáig tulajdonolta azt. Tavaly augusztusban fia, Gyurcsány Tamás vette át a tanácsadással és elemzéssel foglalkozó cég irányítását. Az Altus Portfólió 2015-ben vált ki a zrt.-ből, ebbe csoportosították át a vagyonkezelési feladatokat, tulajdonosa azóta is Gyurcsány Ferenc.

Gyurcsányék családi cégbirodalma több kétes ügybe is belekeveredett: a hatóságok másfél éve nyomoznak az Altus Portfólió Kft. pénzkölcsönnyújtási gyakorlata miatt.

Mint ismert, hetek óta tart az Index régi és új munkatársai által vívott belháború. A konfliktus kicsúcsosodásaként Bodolai László, a portált tulajdonoló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke üzleti titkok átadása miatt kirúgta Dull Szabolcsot. Ezután a főszerkesztő elkezdte lázítani a lap munkatársait, akik közül legalább nyolcvanan felmondtak.

Bodolai egy zárt fórumban úgy értékelte a történteket, hogy Dull magas rangú baloldali politikusokkal egyeztetve szét akarta robbantani az Indexet. „Közben befutott több olyan info, hogy Szabolcs (Dull – szerk.) rendszeresen egyeztet magas rangú baloldali pártpolitikusokkal. Nekem egyre inkább az volt a következtetésem, hogy a valódi cél nem a megegyezés, hanem az Index szétrobbantása” – írta a cégvezető, aki a tegnapi Egyenes Beszédben megerősítette állításait.

A Pesti Srácoknak a felmondott indexesek azt mondták, hogy az egyik ilyen vezető baloldali pártpolitikus Gyurcsány Ferenc felesége, a másik Nyakó István, az MSZP fontos háttérembere volt. A portál szerint az úgynevezett Gerényi-tervet megvitató igazgatósági ülés után Dull közel fél óráig tárgyalt Gyurcsány Ferencnével. Gerényi egyébként az Index egyik alapítójaként Bodolaihoz hasonlóan a régi indexesek táborához tartozik.

Az új indexesek egyébként a Momentum nevű párthoz kerültek egész közel (nem véletlen, hogy együtt tüntettek péntek este). A régi indexesek, akik végül megnyerték a baloldali belháborút, a Horn- és a Gyurcsány-kormány vezető médiadolgozóit tették be az igazgatótanácsba. Így Szombathy Pált, a Horn-kormány köztelevíziójának belpolitikai vezetőjét, illetőleg Sztankóczy Andrást, aki a Gyurcsány-kormány idején a közrádió belpolitikai vezetője volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában