horgászat

2019.06.20. 14:53

Felidézik Mihály emlékét

A horgászat iránti szeretete élete végéig kitartott, hiszen a tónál örömét lelhette a természetben.

Ifj. Máté Mihály az egyik nagy fogásával, egy kapitális ponttyal

Tavaly hagyományteremtő céllal indították útjára azt a horgászversenyt, amelyet a fiatalon elhunyt, kiemelkedő horgász és sport­ember, ifj. Máté Mihály emlékére rendeztek meg.

Az idei horgásztalálkozó és 24 órás emlékverseny június 29-én, szombaton 8 órakor kezdődik a Leveleki-víztározónál.

Igazi sportember volt

E nemes cél ötlete az édesapa, Máté Mihály, a Felső-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (FETIVIZIG) Nyíri Szakaszmérnökségének nyugalmazott szakaszmérnök-helyettese, valamint Mikucza Zsolt, a tározó üzemeltetője, a Nyírségi Hal-Vad Kft. ügyvezetője a gondolataiban fogalmazódott meg. Bár értékes díjak, serlegek találnak majd gazdára az eredményhirdetésen, ezúttal nem azokon, hanem a megemlékezésen lesz a fő hangsúly.

– Ifjabb Máté Mihály nagyon ügyes, megbízható, precíz, ugyanakkor szenvedélyes sporthorgász volt, aki saját stéggel is rendelkezett a tavon. Az utolsó hónapjaiban is kijárt oda, ahol mindig megtalálta a nyugalmat – mondta el érdeklődésünkre Mikucza Zsolt.

Ifj. Máté Mihály az egyik nagy fogásával, egy kapitális ponttyal

– A természet és a sport volt a mindene, amit a rövid élete során a tetteivel is bizonyított, hiszen bármibe kezdett, minden területen sikereket ért el – emlékezett vissza az édesapa. – Gyermekként karatéban országos dobogós helyezéseket szerzett, a barna övig jutott. Később a labdarúgásban a megyei válogatottságig küzdötte fel magát.

Ezeken kívül még korcsolyázott, jégkorongozott és snowboardozott is, valamennyit magas szinten űzte. Már fiatal korában rátalált a kedvenc sportjára, a horgászatra. Itt is megyei bajnoki címek jelezték sikereit. A horgászat iránti szeretete élete végéig kitartott, hisz itt örömét lelhette a természetben. A bojlis horgászat egyik elismert képviselője lett. Akik ismerték, azok valamennyien szerették, mert mindenkihez volt egy jó szava, és akin csak tudott, minden körülmények között segített.

Kupa és vándorserleg

– A verseny első öt helyezettje egy-egy díszes kupát kap majd, s a győztes hazaviheti – egy esztendőre – a vándorserleget is. Ha azt valaki három egymást követő évben is el tudja nyerni, akkor véglegesen a magáénak tudhatja majd – ismertette a szabályokat a díjak felajánlója, az édesapa, id. Máté Mihály, aki sokat horgászott együtt a fiával a tározón.

Minden versenyző kap egy-egy emléklapot, a legnagyobb halat kifogó számára pedig még egy díszes különdíj is jár. A versenyre a 06-20/500-6151-es telefonszámon lehet jelentkezni.

Nádasi Zoltán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában