Helyi közélet

2012.01.08. 18:26

Mi az oka, hogy ilyen ütemben fogy a megye lakossága?

Gyenes Réka abban látja a problémát, hogy a fiatalok előtt nem nagyon van kitörési lehetőség. - Igazából könnyebb állást találni külföldön, mint Szabolcsban. Kultúrális esemény is kevés van - tette hozzá a fiatal lány.

Gyenes Réka abban látja a problémát, hogy a fiatalok előtt nem nagyon van kitörési lehetőség. - Igazából könnyebb állást találni külföldön, mint Szabolcsban. Kultúrális esemény is kevés van - tette hozzá a fiatal lány. Barátnője, Varga Dorottya is hasonló véleményen van. - Szívesebben mennek a megyéből inkább Budapestre vagy akár csak Debrecenbe dolgozni az emberek, egyértelműen a több alternatíva miatt - válaszolta. Makara Erik is ha majd teheti, külföldre megy dolgozni. - Igazából bármit szívesen elvállalok odakint, hiszen jobban megfizetik majd, mint idehaza, és ez oka annak, hogy mindenki inkább elmegy itthonról és a megyéből - tette hozzá. Ligetfalvi Gerda is elsősorban a kevés munkalehetőséget tartja a legfőbb oknak az elvándorlás tekintetében. - Több esélyed van elhelyezkedni, ha a fővárosban próbálsz szerencsét, mintha a megyében tennéd ugyanezt - közölte. Szikora András és Szikora Andrásné egyáltalán nem csodálkozott azon, hogy fogyóban a megye lakossága. - Nem lep meg ez bennünket. Semmi jövőkép a mai fiatalok előtt, az boldogul csak, akiknek a szülei meg tudják adni a kezdő lökést. Nincs pénz a megyében - közölték egybehangzóan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában