Sport

2012.11.18. 10:31

Női kézilabda BL - Csoportmásodik az FTC

Budapest/Larvik, 2012. november 17., szombat (MTI) - Csoportmásodikként jutott a nyolcas középdöntőbe az FTC a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a csoportkör zárásán 30-23-ra kikapott szombaton a norvég Larvik otthonában.

Budapest/Larvik, 2012. november 17., szombat (MTI) - Csoportmásodikként jutott a nyolcas középdöntőbe az FTC a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a csoportkör zárásán 30-23-ra kikapott szombaton a norvég Larvik otthonában.

Női BL, C csoport, 6. forduló:

Larvik (norvég) - FTC-Rail Cargo Hungaria 30-23 (16-13)

-------------------------------------------------------

a magyar csapat góllövői: Szamoránsky 7, Vérten 5, Pena 4, Tomori 3, Kovacsicz 2, Szucsánszki 1, Such 1

Az FTC eddig százszázalékos volt, míg a Larvik csak egyszer, még október 21-én Dabason kapott ki 28-24-re. Így a mostani találkozó döntött a kvartett első helyéről, ehhez a skandinávoknak legalább öt góllal kellett nyerniük (vagy néggyel és minimum 28 dobott találattal).

A találkozó elején Leganger védéseinek köszönhetően sovány előnyhöz jutott a Larvik, amit aztán magabiztosan őrzött. Sőt, a 12. percben már 8-4 volt az állás. Elek Gábor vezetőedző időt kért, a játékosait pedig keményebb védekezésre buzdította. Ez azonban nem jött össze, és egy darabig tovább nőtt a különbség (11-5).

A vállműtéten átesett Zácsikot nélkül játszó Ferencváros később kihasználta, hogy lankadt a hazaiak figyelme, hamarjában csökkentette hátrányát, erre pedig a Larvik trénere próbálta meg rendezni a sorokat. A szünetre sikerült a vendégeknek ismét csoportelsőséget érő pozícióba felzárkózniuk.

A második félidő elején roppant zártan védekezett az FTC, a megszerzett labdákból egyenlített (34. perc: 17-17), nem is maradt el a Larvik időkérése. Ezt követően Szucsánszki emberelőnyben kihagyott egy büntetőt, ez pedig megbosszulta magát. Magukhoz tértek a norvégok, ismét az ő akaratuk érvényesült. Sőt, amikor kettős emberelőnybe kerültek, 20-17-re elléptek. Negyedórával a vége előtt 22-17 volt az állás, ekkor Elek kért időt.

Újra visszakapaszkodott a Fradi, a különbség négy gól környékén "táncolt". Az 51. percben Blancót hordágyon vitték le, miután Tomori egy lövés után véletlenül arcon csapta.

A hajrát Elek harmadik időkérése vezette be, mert érezte, hogy játékosai elfáradtak. A pályán tovább dúlt a csata: Riegelhuth fejen ütötte Tomorit, ezért azonnal piros lapot kapott, míg a magyar átlövőt - mivel meglökte az ellene durván szabálytalankodót - kétperces kiállítással sújtották. Ahogy visszatért, még egyszer kiküldték - immár harmadszor a meccsen, és ezzel számára is befejeződött az összecsapás.

A végét jobban bírta az emberelőnybe került Larvik, összesítésben így jobb lett magyar riválisánál.

A másik magyar BL-érdekelt, a Győr hibátlan mérleggel lépett tovább - szombaton 37-26-ra nyert a vendég kolozsvári Jolidon ellen -, így csoportelsőként várja a középdöntő keddi sorsolását. A két középdöntős kvartettbe két-két csoportelső, illetve -második kerül.

-MTI-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!