Férfi vízilabda BL – A Szolnok döntetlent játszott a címvédő Olimpiakosszal

Akt.:
Budapest, 2018. december 19. Kállay Márk, az FTC (háttal) és Valics Bence kapus, az Eger (j) játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A csoportjában játszott FTC-Telekom Waterpolo - ZF-Eger mérkőzésen a Komjádi uszodában 2018. december 19-én.
Budapest, 2018. december 19. Kállay Márk, az FTC (háttal) és Valics Bence kapus, az Eger (j) játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A csoportjában játszott FTC-Telekom Waterpolo - ZF-Eger mérkőzésen a Komjádi uszodában 2018. december 19-én. - © Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Szolnok, 2018. december 19., szerda (MTI) – A Szolnok kiélezett mérkőzésen 9-9-es döntetlent játszott házigazdaként a címvédő görög Olimpiakosszal a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában, szerdán.

Férfi Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló:

B csoport:

Szolnoki Dózsa-Olimpiakosz (görög) 9-9 (2-2, 2-2, 1-1, 4-4)

a magyar csapat gólszerzői: Prlainovic, Zalánki 2-2, Bátori, Aleksic, Rasovic, Kis G., Teleki 1-1

Mivel a Hannover részvétele házigazdaként biztos, ebből a csoportból csak három csapat jut a nyolcas döntőbe, így a tavalyi bajnok Szolnok számára rendkívül fontos volt ez a mérkőzés, ugyanis az ötödik helyen állt, három ponttal lemaradva a holtversenyben harmadik Olimpiakosz, Mladost Zagreb duótól. A Tisza-partiak eddigi négy meccsükből csak egyet nyertek meg, két egygólos vereség és egy döntetlen mellett. Emiatt viszont a vendégek számára is kiemelt jelentőséggel bírt a találkozó, hiszen magyarországi sikerével könnyen “kivehette” volna magyar riválisát a versenyfutásból az Olimpiakosz.

Kiegyenlített küzdelmet láthatott a közönség, a nagyszünetig a vendégekének kellett kapaszkodniuk, a harmadik negyed elején azonban először kerültek előnybe, a Szolnok némi szerencsével – egy emberelőny végén többször megpattanva éppen Viktor Rasovic elé került a labda – egyenlített.

A mindent eldöntő negyedik negyed elején a hazaiak szerezték meg a lélektanilag fontos első gólt. Az ellenfél Konsztantinosz Geniduniasz révén egy hatalmas bombával egyenlített, de Andrija Prlainovic két percen belül másodszor is bevette a kaput. Nagy Viktor védése után emberelőnybe került a Szolnok, Zivko Gocic időt kért, de még lövésig sem jutottak el a hazaiak. A fórt a görögök is megkapták, ekkor viszont Nagy Viktor védett. Az egyenlítés ugyanakkor nem maradt el, Jannisz Fontulisz pókhálózta ki a kapu bal felső sarkát.

A túloldalon Zalánki egy gyönyörű kapáslövéssel feledtette nem sokkal korábbi hibáját, majd fél perccel a vége előtt egy emberfórt ő váltott gólra, s mindössze 11 másodpercük maradt az egyenlítésre a görögöknek. Végül azonban sikerült nekik, Alekszandrosz Gunasz távoli bombája a kapufáról kivágódva Nagy Viktor válláról pattant vissza és vánszorgott át a képzeleti gólvonalon.

később:

A csoport: FTC-Telekom Waterpolo – ZF-Eger 20.30

– MTI –
hirdetés