Férfi vízilabda BL – Az Eger az 5-8. helyért folytathatja

Budapest/Genova – Kikapott a nyitónapon, így nem jutott a négy közé az Eger a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjében, amelynek Genova ad otthont.

A hevesi alakulat a csütörtöki negyeddöntős meccsen öt góllal maradt alul a spanyol CNA Barceloneta együttesével szemben.

Eredmény, negyeddöntő:

CNA Barceloneta (spanyol) – ZF-Eger 9-4 (2-1, 3-3, 2-0, 2-0)

az egri góldobók: Vlahopulosz 2, Rasovic, Hosnyánszky 1-1

A magyar bajnoki bronzérmes görög légiósa, Angelosz Vlahopulosz révén hamar vezetéshez jutott, a nyitónegyed közepén viszont már a katalán csapat állt jobban. Mi több, a második negyed elején 3-1 volt a Barceloneta javára, amikor egyik szerb játékosa, Strahinja Rasovic góljával 3-2-re feljött az Eger, majd a duplázó Vlahopulosz 3-3-ra alakította az állást. A nagyszünetig még három találat esett, az utolsót – két másodperccel az ötperces pihenő előtt – Hosnyánszky Norbert lőtte (4-5).

A harmadik játékrészben azonban egyenlítés helyett megint kétgólosra nőtt a spanyol előny, sőt – mivel az Eger többször is hibázott – a negyed végén már 7-4-re vezetett a rivális. Az utolsó nyolc percben próbált közelebb zárkózni a magyar csapat, de kísérletei hiábavalónak bizonyultak, miközben a Barceloneta nyolcadszor, majd kilencedszer is betalált (9-4). Ezzel eldőlt a meccs, a vereség következtében pedig az Eger csak az 5-8. helyért folytathatja, méghozzá a német Spandau 04 ellen, amely az első negyeddöntős párban 6-5-re kikapott a görög Olympiakosztól.

A szombatig tartó nyolcas döntő másik magyar résztvevője, a címvédő Szolnok 19 órától vívja negyeddöntős mérkőzését a horvát Jug Dubrovnikkal.

korábban:
Olympiakosz (görög)-Spandau Berlin (német) 6-5 (2-0, 1-1, 2-3, 1-1)

később:
Jug Dubrovnik (horvát)-Szolnoki Dózsa 19.00
Pro Recco (olasz)-Brescia (olasz) 20.30

– MTI –
hirdetés