szon-sportoldal

2014.12.24. 15:50

Otthon, a családdal no meg halászlével

Nyíregyháza - A sportban élők számára a dolgos hétvégék miatt mindig meghittebb a karácsonyi ünnep.

Nyíregyháza - A sportban élők számára a dolgos hétvégék miatt mindig meghittebb a karácsonyi ünnep.A sportolók, sportért dolgozók számára a hétvégék zöme mindig mérkőzést, versenyt jelent, így ezeken a napokon kevesebbet lehetnek szeretteikkel. A karácsony azért is kedvelt ünnep, mert ez a pár nap lehetőséget ad arra, hogy együtt lehessenek családtagjaikkal, no meg persze rokonokkal, barátokkal.

– A nagy bevásárlás és a fenyőfa beszerzése az én feladatom volt – számolt be az ünnepi készülődésről Bécsi János, a Nyíregyházi KC pályaedzője és játékosa, aki egyben utánpótláskorú csapatoknál edzősködik is. – Szenteste itthon, Nyíregyházán leszünk a családdal. Párommal Katával, a tizennyolc esztendős Reginával és Ádámmal, a két évvel fiatalabb öccsével. Év közben kevés hétvégén tudunk közös programot csinálni, a szerda csak rólunk, a családról fog szólni. A lányok főztek, sütöttek, az ünnepi asztalról nem hiányozhat majd a halászlé, a töltött káposzta, a sült húsok és persze a beigli, a sütemények sem. Csütörtökön és pénteken már kimozdulunk itthonról, elmegyünk a szüleimhez Nyírbogátra, illetve a sógoromékhoz Tokajba. Ez a pár nap csak a családról fog szólni.

Sült kacsa, majd egyéni edzés

– Nálunk régóta hagyomány, hogy szenteste a Kisvárdán élő szüleimnél jövünk össze nővéremékkel, bátyámékkal és persze ott lesz a barátnőm is. Az ajándékokat időben megvettem, becsomagoltam. Jöhet majd a halászlé, a hagyományos karácsonyi menü, úgy tudom most a sült kacsa lesz a sláger. Másnap a barátnőmék családjánál ünnepelünk – avatott be az ünnepi programjába Jánvári Gábor, a Nyíregyháza Spartacus játékosa.

A hátvéd azt is elmondta, hogy jövő hétfőtől már elkezdi a felkészülést a tavaszi szezonra, mégpedig egyénre szabott edzésterv alapján.

Kokasné Blazsán Mónika nincs olyan reflektorfényben minta a sportolók, ám az úgynevezett háttérmunka is időigényes.

A Nyírsuli kommunikációs referensére családanyaként pluszterhek is várnak a karácsonyi készülődéskor.

Együtt sütött mézeskalács

– Miként sokaknál, a karácsony nálunk is a szeretet, a család ünnepe – kezdte érdeklődésünkre Mónika.

– Kisfiammal, a négy esztendős Ágostonnal már kisütöttük a mézeskalács figurákat, szenteste pedig anyósoméknál jön össze a nagy család. Megajándékozzuk egymást, a gyerekeknek csengőszóra hozza a Jézuska az ajándékot. Az ünnepi asztalról elmaradhatatlan a halászlé, és a halé a főszerep. Persze lesznek hidegtálak, húsok, sütemények, ami ilyenkor hagyományosan szokás. Csütörtökön és pénteken jön a szokásos program, hozzánk is jönnek, mi is megyünk vendégsége. Igyekszünk békében, szeretetben eltölteni a karácsonyi napokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!