Helyi közélet

2014.05.08. 11:10

Mátészalkán járt Molnár Ferenc Caramel

Mátészalka - A népszerű énekes a mátészalkai gyermekotthon állami gondozott lakóit látogatta meg szerdán, hogy segítsen egy fiatalokat célzó prevenciós programban.

Mátészalka - A népszerű énekes a mátészalkai gyermekotthon állami gondozott lakóit látogatta meg szerdán, hogy segítsen egy fiatalokat célzó prevenciós programban.

A fiatalokkal Caramel olyan témákról beszélgetett, mint a szexualitás, a védekezés, a drogok vagy a tanulás fontossága. "Jómagam Törökszentmiklóson nőttem fel egy cigánytelepen, ahol még vizünk sem volt otthon. A házunktól 4-5 utcányira volt egy kút, onnan hordtuk haza a vizet. Kiskoromban arról álmodtam, hogy egyszer dalszerző leszek, persze mindig megkaptam, hogy ebből a cigánygyerekből nem lesz semmi. Most mégis itt állok előttetek. Arra szeretnélek buzdítani titeket, ha hisztek valamiben, dolgozzatok és tanuljatok érte kitartóan. A tanulás a legfontosabb eszköze a kitörésnek – mondta a három részből álló prevenciós foglalkozás záró alkalmán Caramel, aki egy mini-koncerttel is meglepte a gyermekotthon lakóit.

Kutatások szerint a gyermekotthonban élők közül háromszor annyian próbálták már ki a marihuánát, mint családban élő kortársaik, és csak minden harmadik védekezett szexuális együttlét alkalmával. A Generali a Biztonságért Alapítvány nemrégiben indult kezdeményezése keretében 12 gyerekotthonba viszi el prevenciós programját. A beszélgetéssorozat célja, hogy a fiatalok szakértők segítségével tabutörő módon, a nevelők és egyéb felnőttek szigorú kizárásával, nyíltan beszélhessenek az őket leginkább érintő problémákról, mint például a szexuális védekezés, a korai terhesség vagy a drogfogyasztás következményei.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában