Férfi vízilabda világliga – A magyarok három góllal kikaptak Montenegrótól

Bátori Bence (j) és a montenegrói Drasko Brguljan a férfi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének második fordulójában játszott Montenegró - Magyarország mérkőzésen a fővárosi Duna Arénában 2018. június 19-én
Bátori Bence (j) és a montenegrói Drasko Brguljan a férfi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének második fordulójában játszott Montenegró - Magyarország mérkőzésen a fővárosi Duna Arénában 2018. június 19-én - © MTI Fotó: Czagány Balázs
Budapest – A magyar válogatott kedden három góllal kikapott Montenegrótól a Duna Arénában zajló férfi vízilabda világliga nyolccsapatos szuperdöntőjének második fordulójában.

Märcz Tamás együttese ezzel három ponttal az A csoport második helyén áll a százszázalékos – 6 pontos – montenegróiak mögött.

Férfi világliga, szuperdöntő (Duna Aréna):

Csoportkör, 2. forduló, A csoport:

Montenegró-Magyarország 12-9 (3-2, 3-5, 3-2, 3-0)

gólszerzők: Janovic 3, Radovic 2, Brguljan, Durdic, Ivovic, Misic, Petkovic, Spaic, Vidovic, illetve Zalánki 3, Angyal, Vámos 2-2, Mezei, Manhercz

A világbajnoki ezüstérmes magyar válogatott – amely hétfőn az ausztrálok 12-5-ös legyőzésével rajtolt – Nagy Viktor védéseivel és Angyal Dániel góljával kezdte a találkozót, majd két montenegrói találat között Zalánki Gergő villant. A hetedik percben aztán a mérkőzésen először vezetést szerzett az Eb-második balkáni gárda (3-2).

A második negyedben sokáig felváltva estek a gólok: a hazaiak egyenlítettek, ám a rivális rendre előnybe került újra. A sormintát 5-5-nél Mezei Tamás centerből pattintott találata írta át, s hosszú idő után a magyar együttes került előnybe. A félidőig egy újabb gólváltás történt még, így a házigazda mehetett előnnyel (7-6) a szünetre.

A pihenőben a magyar junior szinkronúszó-válogatott szórakoztatta a nézőket, akik remek magyar kezdést láthattak a harmadik negyedben, Zalánki ugyanis emberelőnyből kettőre növelte az előnyt. A szakasz második felére a montenegróiak szorosabbra húzták védekezésüket, a magyarok támadásban pontatlanná váltak, így a rivális még az utolsó negyed előtt egyenlített (9-9).

Három perc telt el a zárófelvonásból, amikor már kétgólos montenegrói előnyt mutatott a Duna Aréna eredményjelzője (11-9). A magyar együttes ebben a játékrészben képtelen volt kapuba találni, emberelőnyeivel sem tudott mit kezdeni, a meccs pedig háromgólos vendégsikerrel zárult.

A magyar válogatott szerdán 20 órától a japánokkal játszik a csoportküzdelmek zárókörében. Csütörtökön a negyeddöntőkkel folytatódik a torna, majd pénteken az előző napi vesztesek az 5-8. helyekért játszanak, a győztesek pedig az elődöntőkben szerepelhetnek. Szombaton a helyosztókkal zárul az esemény.

Korábban:

A csoport:

Ausztrália-Japán 11-7 (4-1, 2-2, 2-1, 3-3)

Az állás: 1. Montenegró 6 pont, 2. Magyarország 3 (21-17), 3. Ausztrália 3 (16-19), 4. Japán 0

B csoport:

korábban:

Spanyolország-Horvátország 13-10 (3-4, 4-1, 2-3, 0-1, 4-1) – ötméteresekkel

– MTI –
hirdetés