Férfi vízilabda világliga – Büntetőkkel kikapott, de szuperdöntős a magyar csapat

Budapest – A magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott a világliga szuperdöntőjébe, miután a keddi utolsó csoportmérkőzésen – 10-10 után – büntetőkkel kapott csak ki a spanyoloktól Pamplonában.

Märcz Tamás együttese százszázalékos mérleggel állt a zárókör előtt, s annak tudatában ugorhatott vízbe, hogy még egygólos vereséggel is kivívja a továbbjutást.

A szuperdöntőt június 18. és 23. között rendezik.

Eredmény (a magyar szövetség honlapjáról):
Férfi világliga, európai selejtező, C csoport:

Spanyolország-Magyarország 10-10 (3-1, 1-3, 3-3, 3-3) – büntetőkkel: 4-2

a magyar csapat gólszerzői: Manhercz 4, Vámos 2, Török, Bátori, Zalánki, Mezei 1-1

A rangadó a hazaiak elképzelései szerint kezdődött, a spanyolok ugyanis 1-0-s magyar vezetés után háromszor is betaláltak, így biztos előnnyel zárták az első negyedet.

A folytatás viszont a magyaroknak sikerült jobban, mivel Nagy Viktor feljavult a kapuban, elöl pedig Manhercz, Török és Vámos is gólt dobott.

A harmadik negyedben a spanyolok vették át az irányítást, ám hiába kerültek ismét kétgólos előnybe, a magyar válogatott még a negyed vége előtt egyenlíteni tudott. Amíg a harmadik szakaszban mindig a spanyolok voltak lépéselőnyben, addig a zárószakaszban rendre a magyarok vezettek, igaz, a házigazdák mindig válaszoltak.

A rendes játékidő 10-10-es döntetlennel zárult, amivel eldőlt, hogy a C jelű hármasból Magyarország jutott a sorozat nyolcas fináléjába, a spanyolok pedig a győzelemnek örülhettek, miután a büntetőpárbajt 4-2-re nyerték.

A csoport végeredménye: 1. Magyarország 10 pont, 2. Spanyolország 8, 3. Hollandia 0

A férfi világliga szuperdöntőjében Európát négy csapat képviseli: a csoportelsők és az esetleges rendező, vagy a csoportelsők és a legjobb csoportmásodik.

– MTI –
hirdetés