Fergeteges KM-buli Nagykállóban

Fergeteges KM-buli Nagykállóban
Remek idő, remek programok várták Nagykálló főterén, a Kelet-napon az odalátogatókat vasárnap délután.  video

Minden adott volt ahhoz, hogy vasárnap este feledhetetlen élményekkel legyenek gazdagabbak Nagykálló, illetve a környező községek lakói a városban megrendezett Kelet-nap jóvoltából. A forgatókönyvben szereplő együttesek neve már eleve garanciát jelentett egy könnyed és önfeledt szórakozásra, azonban egy szabadtéri programnál sok múlik az időjáráson is. Nos, az égiek kegyesek voltak a Kelet-Magyországhoz és Nagykállóhoz, s végül derűs égbolt, verőfényes napsütés fogadta a főtérre érkezőket.

A vendégeket először Juhász Zoltán polgármester köszöntötte.Mint mondta, ilyen nagyszabású programra gondolt az önkormányzat akkor, amikor a város főterét átalakították dísztérré és közösségi térré. Szólt arról is, hogy a nagykállói háztartásoknak fontos kelléke a Kelet-Magyarország, hiszen nagyon sokan ezzel kezdik a reggelt, hogy tájékozódhassanak a szűkebb és tágabb szülőföld, lakóhely eseményeiről.

 Matyasovszkiné Buri Adrienn terjesztési vezető arról szólt, hogy a Kelet-Magyország visszatért Nagykállóba, hiszen tavaly már volt egy hasonló nagysikerű rendezvény.  Az elmúlt évben a Kelet-napnak Harangod adott otthont, most a város szép és ízléses főtere. Hangoztatta a lapnak azt a célját is, hogy minél több információ jelenjen meg Nagykállóról, a megyéről.

A köszöntő gondolatok után Molnár Árpád lendületes műsorvezetésével egymást követték a különböző fellépők. A helybeli Grátisz mazsorettcsoport tagjai zászlóval, pompommal, bottal, szalaggal, esernyővel mutattak be táncot. Magyar és külföldi slágereket énekelt a nyíregyházi Tonic együttes, majd fellépett még Puskás Jucus, az YK2, s a fergeteges hangulatot tovább fokozta Baby Gaby és a Hip Hop Boyz együttes. Több olvasónk különböző ajándékokkal térhetett haza.

Hűséges olvasónk, özvegy Bernáth Béláné Szántó Emília egy étkészletet vehetett át, ugyanis immár 46 éve folyamatosan előfizetője lapunknak. Az előfizetők közötti sorsoláson ajándékcsomagot nyert Murányi József (Napkor), Záhonyi Zsoltné Puskás Ilona (Nagykálló), s az előfizetők között kisorsolt fődíjat, egy motoros fűkaszát Mányik Lászlóné (Nagykálló) vihette haza. Volt továbbá olyan játék is, amelyben a Kelet-Magyarországgal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolniuk a lelkes jelentkezőknek.

Az idő múlásával egyre több érdeklődő lett a téren, s a Kelet-nap zárását jelentő látványos tűzijátékot több ezren – kicsik és nagyok – tekintették meg.

– M. Magyar László –
hirdetés