Festmények, fotók, táblaképek Nyíregyházán

Szőke Zoltán színművész nyitotta meg a kiállítást. Mögötte fotóriporter kollégánk, Sipeki Péter alkotásai láthatók
Szőke Zoltán színművész nyitotta meg a kiállítást. Mögötte fotóriporter kollégánk, Sipeki Péter alkotásai láthatók - © Fotó: Janics Attila
Nyíregyháza – A Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban a közelmúltban nyílt tárlat Tükörbe pottyant arc címmel. Az ott látott alkotásokról fogalmazta meg gondolatait H. Németh Katalin grafikusművész.

„Egy kislány a tanulatlan bátorságával őszinte, őszinte örömmel futtatja a színeket a papíron. Szivárványt, tigris­macskát fest, néhol golyóstollal besegít a részletekbe. Ő Mihálka Zengő Jázmin és nyolcesztendős. Kedves, amit csinált.

A többiek felnőttek. Az akril, a fotó, a print, a színes gyöngyök segítségével igyekeznek beavatni minket hol az ezotéria, a hol a valóság pillanataiba. S teszik ezt az eklektika színességeivel, mely időnként tarkára sikeredik, méreteiben pedig esetenként meghökkentő.

Boros Betty mandalakészítő most is nagyméretű munkákkal jelentkezett, amelyek minden esetben igényesek és a részleteikben változatosak. Rónaszéki Péter és Paszternák Zoltán belső tereket és tárgyakat mutatnak be. Tarka portréfotókat tett egymás mellé több sorban Hanyicska Ágnes. Sipos Attila Csaba nagyméretű, népművészeti motívumokra is emlékeztető táblaképet hozott. Tükröződő, középpontosan sugaras nagy látomásokat festett Mihálka György realista portrékkal, az ezotéria titkos üzeneteivel. Dankó Márton naturális térrészleteinek printjeit ecsettel bővíti. Emberi portrékat mutat be Fekete József. Sipeki Péter fotós centrikus és lineáris elrendezésben fényképez gyermekkezeket és lábakat. Arany és egyéb színes ívekkel, sá­vokkal kísérletezik Jocskor Annamária.”

KM
hirdetés